Колекціонує військові каски, і не тільки

816 0

Ми у соцмережах:

Колекціонує військові каски, і не тільки

Богдан Дубик майже 35 років працює в АТ «Рівнегаз»: 10 років керує Гощанською дільницею аварійно-диспетчерської служби, і вже два роки у його підпорядкуванні ще й будівельно-монтажна бригада. Окрім роботи, Богдан Дубик має хобі — він колекціонує та реставрує предмети старовини, особливо військової тематики різних періодів і країн.

— З дитинства мене цікавлять старовинні речі. Збирав їх де тільки міг. Згодом про моє хобі вже знали всі знайомі та навіть допомагали віднайти рідкісні предмети. Так вже більше тридцяти років колекція час від часу поповнюється, — розповідає п.Богдан.

Знайти та відреставрувати, наприклад, військову каску однієї зі світових воєн — справа непроста та затратна. Наразі, розповідає колекціонер, працює над чеським бойовим шоломом 1933 року. Розшукати його вдалося у Чернігівській області в пункті прийому металолому. І тепер на знахідку чекає заварювання та шпаклювання.

Роздобувши якусь цікаву річ, майстер-газовик у різних джерелах шукає та досліджує, яким був її первісний вигляд, аби максимально відтворити оригінал.

Частину своєї колекції п. Богдан передав у Гощанський історико-етнографічний музей «Погорина», частину зберігає вдома та в Гощанській дільниці АТ «Рівнегаз».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також