Коли буде бабине літо

1576 0

Ми у соцмережах:

фото - Валентини Шах

Вересень уже здивував рівнян різким погіршенням погодних умов. В першу чергу, йдеться доволі затяжні дощі. Саме через тривалі дощі зелене листя досить швидко починає набувати осінніх барв: золотисто-жовтих, червоних та бурих відтінків.

Але вже в другій половині вересня варто приготуватись до ще значнішого погіршення погоди. Більшість території країни, прогнозують меторологи, в цей період потрапить під вплив холодного циклону, який принесе не лише непередбачуване та невластиве для вересня похолодання, але й навіть заморозки поблизу гір.
Кліматолог Василь Троцюк прогнозує теплий вересень. Проте і заморозки – не за горами, застерігає він рівнян:

- До 20 вересня на рівнян чекає ще по літньому тепла погода. А після цього температура повітря піде на спад. Похолодання буде різким. В жовтні очікуємо вже на перші заморозки. Осінь взагалі підготувала нам сюрпризи. Так, у жовтні будуть дні, коли навіть сніжитиме. Орієнтовно 5 – 10 жовтня – знову потепління. Рясні дощі підуть після 20 жовтня. В листопаді також будуть заморозки та перший сніг, але і не тривале підвищення температури. Зима ж взагалі має бути дуже суворою.

Народний синоптик Володимир Деркач також прогнозує , що друга декада вересня розпочнеться з теплою погоди - 15 вересня, за його словами, почнеться так зване перше бабине літо, яке триватиме до 25 числа, після чого почнеться похолодання. У жовтні спочатку буде досить тепло — буде й друге бабине літо з денною температурою до +20 градусів і вище, воно триватиме тиждень. Друга декада розпочнеться зниженням температури до +12 градусів вдень і до +5 вночі. Але свято Покрови (14 жовтня) буде сухим. У другій половині місяця очікується похолодання і короткі нічні заморозки.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також