Коли діти у Рівному повернуться до музичної школи?

608 0

Ми у соцмережах:

Коли діти у Рівному повернуться до музичної школи?

Графік збився, але роботи тривають, — кажуть чиновники про реставрацію другого корпусу музшколи, в якому займалися юні піаністи.

Ремонт історичної будівлі на вулиці 16 Липня у Рівному, в якій розташований другий корпус музичної школи ім.Лисенка, триває уже не перший рік, а кінця йому все ніяк не видно. Перший підрядник — здолбунівське ТзОВ «Кортакоз» — встиг зробити небагато: йому заплатили близько 700 тисяч гривень, а потім договір з ним взагалі розірвали.

Новий тендер відбувся у червні, тож нині над об’єктом працює ТОВ «Прогрес Девелопмент Компані» з Вараського району, яке має виконати роботи за 16,7 мільйона гривень. За планом, усі роботи в музичній школі мали би завершити до 23 квітня наступного року. Однак поручитися, що фінал буде вчасно, не може ніхто. Виявилося, що знайти хороших майстрів нині непросто, а багато залежатиме ще й від фінансування. Хоча на цей рік з бюджету готові заплатити майже 9,3 млн.

Володимир Ляшук, начальник міського УКБ:

— До понеділка ще не була залита бетоном стяжка там, де актовий зал. Але на сьогодні це вже зроблено. Зараз займаються кладкою по несучій стіні. Звісно, відстають трохи від графіка робіт, але це надто складний об’єкт — і ми, і проєктанти постійно там буваємо. Стара будівля має свої особливості. «Мокрі» процеси в мінусову температуру робити не дозволимо. А поки що маємо надворі плюсову температуру і сподіваємося, що вона ще протримається довго.

В середньому на об’єкті працює 9–12 людей. Було дуже багато ручної праці, бо ж всередину ніяку будівельну техніку не закинеш. Виконували земляні, бетонні, цегляні роботи. Загалом на сьогодні з працівниками, особливо з кваліфікованими, є проблема, як і у всіх. Бо багато фахівців нині боронять державу у лавах ЗСУ, а просто роботяг «з-під моста» не набереш… Відсутність кваліфікованого персоналу дається взнаки. Складнощі є, не все так гладко, як би нам хотілося. Тому певне відставання від графіка є.

Ще на початку 2022 року проєкт якраз вийшов з коригуванням. Вартість уже тоді становила 18,5 млн гривень. Але за півтора року ціни суттєво зросли і досі змінюються, а розцінки на будівельні роботи та матеріали взагалі ростуть, наче на дріжджах. Подивимося, як закінчиться цей бюджетний рік, скільки підрядник зможе виконати робіт.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також