Коли можна починати тренування після коронавірусу

786 0

Ми у соцмережах:

Коли можна починати тренування після коронавірусу

Як повернутися до фітнесу, бігу, тренувань, якщо перехворів на коронавірус? Варто прислухатися до організму і бути вкрай обережними, навіть якщо перенесли COVID-19 у легкій формі.

Після хвороби до тренувань не можна приступати, як мінімум, 14 днів. У ці дні йде зниження імунного статусу, може статися реактивація вірусу.

Перед тим, як відновити тренування після COVID, необхідно виключити міокардит — запалення серцевого м'яза.

Якщо симптоми зникли не в повному обсязі, наприклад, ломить все тіло, болить голова — до тренувань приступати рано. Повертатися до низькоінтенсивних і помірних фізичних навантажень можна тільки через 10-14 днів після зникнення всіх симптомів.

Важливо стежити за самопочуттям наступного дня: здоров'я в порядку, значить, можна продовжувати тренування після хвороби, поступово збільшуючи навантаження.

Міністерство охорони здоров’я рекомендує дихальні вправи для відновлення організму після коронавірусу, зокрема, дихання йогів.

Навіть якщо вам не ставили діагноз коронавірус, звертайте увагу на своє самопочуття. У багатьох хвороба проходить безсимптомно або із загальними симптомами на зразок проблем зі шлунково-кишковим трактом, втоми і м'язового болю. Якщо під час тренувань ви почали почуватися якось особливо, не так, як раніше, зменшіть темп і проконсультуйтеся з лікарем.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також