Коли обличчя здається «занадто великим», що допоможе?

565 0

Ми у соцмережах:

Коли обличчя здається «занадто великим», що допоможе?

Зазвичай ця неприємність нагадує про себе звечора, коли взуття стає тіснішим ніж зазвичай, а також уранці, коли власне обличчя в дзеркалі здається вам «занадто великим». Так проявляються набряки, які сигналізують: в організмі порушено баланс рідини.

Однією з причин цього явища може бути надмірне споживання солі. Лікарі радять відмовитися від магазинних снеків (їх зазвичай пересолюють), а також інших готових продуктів, де вміст солі складно контролювати (скажімо, готові салати, консервовані овочі, соуси). Готуючи їжу, намагайтеся зменшити кількість солі в ній. Наприклад, у салатах частково замінюйте сіль лимонним соком.

Також дієтологи радять включати до раціону овочі та фрукти, багаті на калій. Його нестача, як стверджують фахівці, провокує набряки. Багаті на калій бобові, абрикоси (і, відповідно, курага з урюком), банани, вівсяна крупа. Сечогінний ефект мають кавуни, дині, огірки. А також свіжі соки із селери, яблук, гарбуза, буряка, моркви.

Ефективні в боротьбі з набряками різні настоянки. Але якщо відвари трав варто вживати тільки за рекомендацією лікаря, то настої сухофруктів можна пити й без рецепта. Ефективними проти набряків є настої з родзинок, кураги, інжиру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також