Коли п’єте антидепресанти, то робите з себе овоча, - рівненський психолог

4177 0

Ми у соцмережах:

Фото з фейсбук-сторінки Марії Бугаєнко

Психолог з Рівного Марія Бугаєнко вважає, що депресія лікується допомогою іншим. Тому хворим на такий недуг потрібно припинити пити антидепресанти.

 Через її пост на Facebook-сторінці почалася велика дискусія у медіасередовищі.

От чесно... Я неправильний психотерапевт, бо не мала би таке писати, але я таки напишу. Я писатиму непопулярні речі. Мене за це зафукають колеги, але я не можу спокійно спостерігати, як люди труять себе антидепресантами і транквілізаторами, лишаючи себе вольової активності, позбуваючись волі до життя: "бо їм приписали", дозволяючи з себе робити овоча.

За словами жінки, людям, яких накриває хандра, апатія та інші непродуктивні стани, яким здається, що немає заради чого і кого жити, варто піти у дитячі будинки і обдарувати любов'ю і увагою дітей, які ніколи їх не мали. Також вона рекомендує піти у шпиталі і поцікавитися у АТОвців, чим їм можна бути корисними, або ж у будинки літніх одиноких людей і взяти участь у їхньому житті.

Психолог зазначила, що варто переключитися на когось, кому значно гірше, і почати їм служити, бо депресія - наслідок концентрування на собі і своїй проблемі, самозатягування себе в болото власних переживань, що базуються на егоцентризмі.

Перестаньте себе жаліти! Страждання - не є обов'язковою програмою життя! Перемістіть вектор своєї уваги зі своєї безцінної персони на інших людей, які зараз потребують в допомозі, які насправді безпорадні! Які з радістю приймуть вашу допомогу, які будуть щасливі вашій співучасті у їхньому житті. Станьте корисними іншим.

Марія Бугаєнко вважає, що як тільки люди це почнуть робити, усі напасті і психологічні проблеми зменшаться як мінімум вдвоє, а потім і повністю зникнуть.

Я вам це гарантую і як психотерапевт, і як кармолог! Безвихідних ситуацій не буває. Безвихідь - це ілюзія. Стан, в якому ви не здатні бачити альтернатив. Але навіть, якщо хтось більш ресурсний вам допоможе їх побачити, ви ж умудряєтеся знайти купу причин "чому ні"! Замість того, щоб спробувати перестати нити і почати діяти.
Та для дій треба воля.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також