Коли Рівненщина потрапить до «червоної» зони?

4150 0

Ми у соцмережах:

Коли Рівненщина потрапить до «червоної» зони?

Із таким запитанням до Рівненської ОДА звертаються мешканці області та представники ЗМІ.

Рівненська ОДА повідомляє: 

- Міністерство охорони здоров'я України проводить щоденний аналіз індикаторних показників для визначення регіонів із значним поширенням COVID-19.

- Рівень госпіталізацій хворих із подозрою на захворювання у Рівненській області щоденно зростає та становить на сьогодні 76,5 на 100 тис. населення, що перевищує граничний показник (60,0). Натомість, чітко виконуються усі доручення Державної комісії з ТЕБ та НС, зокрема щодо збільшення охоплення населення тестуванням, розширення ліжкового фонду тощо.

- За останній тиждень лабораторії області суттєво наростили кількість тестувань. Щодоби спеціалісти проводять 4-5 тис. досліджень проти 2-3 тис. на минулому тижні.

- Триває робота над розширенням ліжкового фонду. За тиждень місць в медзакладах, що лікують ковід-пацієнтів зросла від 1909 до 2078.

Разом з тим, вчора голова ОДА Віталій Коваль офіційно звернувся з ініціативою проведення позачергового засідання Державної комісії ТЕБ і НС. За результатами спостереження за розвитком епідемічного процесу на території області протягом кількох наступних днів Державною комісією буде повторно розглянуто питання віднесення регіону до того чи іншого рівня епідемнебезпеки.

Таким чином, на сьогодні Рівненська область перебуває у «помаранчевій» епідемічній зоні.

«Наразі ситуація перебуває під контролем обласної влади. Проте вкотре закликаємо усіх мешканців області бути свідомими і дотримуватися карантинних заходів. Вірус посилюється і щодня фіксують високі показники нових інфікувань, - звернувся до жителів області перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. - Особлива подяка медикам, які щодня перебувають на передовій боротьби із коронавірусом і ризикують власним життям, щоб рятувати людей».

Сергій Подолін закликав також перевізників і бізнес працювати за правилами «помаранчевої» зони. За цим стежитимуть поліція та керівники територіальних громад.

Дотримуючись протиепідемічних заходів, разом зможемо втримати епідемічну ситуацію в області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також