Коли рівненські діти поїдуть на оздоровлення

825 0

Ми у соцмережах:

Коли рівненські діти поїдуть на оздоровлення

Тема відкриття оздоровчих таборів піднімалася на селекторі між Києвом та областями України. Попит є, кошти в Рівненській області виділені, але ж – карантин, і табори поки закриті. Приватним базам відпочинку також поки не дозволяли відкриватися.

 «Міністерство охорони здоров'я аналізує ситуацію та прогнозує можливість відкриття дитячих таборів з огляду на COVID-19. Питання відкриття дитячих оздоровчих закладів достатньо гостро зараз стоїть. Однак слід дочекатися стабілізації епідеміологічної ситуації», - зазначає заступник Міністра охорони здоров’я - Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Для організації та проведення оздоровчої кампанії на Рівненщині з обласного та місцевих бюджетів передбачено понад 20 млн грн. А після завершення карантину послугами оздоровлення та відпочинку передбачається охопити понад 10 тисяч дітей шкільного віку.

«У міністерстві зараз працюють над розробленням відповідних санітарно-протиепідемічних вимог, якими керуватимемося і на Рівненщині після старту оздоровчої кампанії. Ситуацію триматиму особисто на контролі», – підсумувала заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

Під час заходу також обговорили питання, пов’язані із забезпеченням якості харчових продуктів під час функціонування закладів оздоровлення та відпочинку.

Також перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час брифінгу сьогодні зазначив, що приватним базам відпочинку, комплексам та санаторіям поки не дозволити запрацювати.  

Нагадаємо, на початку травня керівники таборів оздоровлення дітей «Електронік», «Країна мрій», «Сигнал» та інші підготували звернення до обласної влади. Стверджують, що якщо влітку вони не запрацюють, доведеться звільнити персонал і закрити установи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також