Коли розвалиться «народний дім» у Рівному?

2205 0

Ми у соцмережах:

Володимир Хомко: «У мене інша думка про цей дім. Я б його не ремонтував, а продав»

Понад тридцять років тому ошатну триповерхову будівлю проектного інституту тодішня ще комуністична влада віддала задарма «опозиціонеру» Василю Червонію, який влаштував там собі офіс, перейменувавши споруду на «народний дім». Після Червонія величезний будинок розділили між собою «патріотичні» політичні партії, які довели капітальну споруду до руїни. Протікає дах, просідають стіни, сиплеться штукатурка… Платити за утримання «народного дому», не кажучи вже про ремонт, більшість «патріотів» відмовляється. Тому платити доводиться міській владі.

Та чи то платить влада мало, чи то виділені гроші розкрадають, що більш вірогідно, але «народний дім» тепер в аварійному стані. Попри це влада і досі боїться «патріотів» і не наважується забрати у них приміщення. Напевно, чекає, що розвалиться раніше — «патріотичні» партії чи дім, який вони руйнують. А поки що чергові майже шість мільйонів міська рада у черговий раз виділила на ремонт «народного дому».

Сергій Паладійчук, секретар Рівненської міської ради:

Подивимося за підсумками квітня, яка буде ситуація в місті з виконанням бюджету. Якщо ситуація буде погана, то доведеться урізати певні об’єкти, які мали зробити цього року. Однак маю надію, що все буде добре. На першому етапі реконструкції, яка була запланована на цей рік, мали зробити дах, вставити вікна, підвести інженерні мережі (світло, вода, тепло) та утеплити будинок.

Володимир Хомко, міський голова:

У мене інша думка про цей дім. Особисто я його б не ремонтував, а продав. Оголосив би конкурс та вторгував хорошу ціну. В умовах продажу було б прописано, що за одержані кошти, наприклад, придбати квартири воїнам АТО. Таким чином, це питання, яке уже тягнеться багато років, було б знято. Партії, які там орендують приміщення, знайшли б собі інше місце. Місто могло б допомогти партіям, які пройшли у міську раду, в оренді нових офісів. Це зробити нескладно. Тим не менш, зараз в тому «народному домі» знаходяться різні організації. Не всі з них сплачують орендну плату, борги за комунальні послуги великі. А вони ще й сваряться між собою. Важко там буде навести порядок. Однак це політичне питання. Я в нього втручатися не хочу. Якщо депутати хочуть ремонтувати, то хай ремонтують.

Уже відбувся тендер, переможцем якого стала компанія «Ребелс», що зареєстрована у селі Дядьковичі Рівненського району, яка запропонувала за реконструкцію «народного дому» 5 млн 850 тис. грн. Серед засновників компанії «Ребелс» значиться голова ОСББ будинку на вулиці Буковинській Павло Демчук, а власником фірми є Ігор Зайдель.

Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також