Коли спиртне найнебезпечніше

1023 0

Ми у соцмережах:

Коли спиртне найнебезпечніше

Науковці назвали три найнебезпечніших для вживання спиртного періоди в житті людини

 

Дослідники з Великої Британії та Австралії виявили періоди в житті людини, коли алкоголь шкодить найбільше. Ідеться про час від зачаття до народження, з 15 до 19 років, а також після 65 років, повідомляє ScienceDaily.

Вчені наголошують, що вплив спиртного на організм у ці періоди може спровокувати значні когнітивні проблеми та психічні розлади. А для людей літнього віку алкоголь ще й один з найсерйозніших чинників розвитку деменції.

В інші періоди життя люди стійкіші до негативних наслідків, але автори дослідження все ж закликають вживати якомога менше алкоголю в будь-якому віці.

Вживання міцного алкоголю під час вагітності може зменшити об’єм мозку та спричинити когнітивні порушення плоду. Але дані свідчать про те, що навіть вживання слабоалкогольних напоїв під час вагітності суттєво погіршує поведінкові наслідки у малюків.

Дослідження свідчать, що навіть випадкові запої в підлітковому віці можуть зменшити об’єм мозку та спричинити слабший розвиток білої речовини (критично важливої для ефективного функціонування мозку).

А ось вживання алкоголю у літньому віці є одним із найсильніших факторів ризику розвитку всіх типів деменції (особливо на ранніх стадіях). І цей ризик значно вищий порівняно з іншими встановленими факторами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також