Коли зовнішній вигляд — основне

Мабуть, всім відомо, що банани багаті калієм та іншими корисними речовинами. Але при виборі цього фрукта варто звертати увагу на колір шкірки.

1 хв. читання

Для тих, хто сидить на дієті, найкориснішими будуть фрукти зеленого відтінку. В них міститься крохмаль, який позитивно впливає на стан кишечнику, а також знижує ризик онкологічних захворювань. Банани також сприяють утворенню глюкагону, що налагоджує обмін речовин.

Жовті фрукти містять багато антиоксидантів, покращують імунітет і допомагають виробляти дофамін. Ці банани повні вуглеводів і є прекрасним джерелом енергії. А ще володіють й іншими корисними властивостями — вони багаті магнієм і калієм.

«Перестиглі» банани, в яких шкірка коричнева, швидко засвоюються через велику кількість цукру. Вони містять триптофан, який допомагає справлятися з безсонням і стресами. У всіх фруктах, у яких шкірка починає чорніти, є антиоксидант, який має протионкологічні властивості. 

Поділитися цією статтею