Мабуть, всім відомо, що банани багаті калієм та іншими корисними речовинами. Але при виборі цього фрукта варто звертати увагу на колір шкірки.
Для тих, хто сидить на дієті, найкориснішими будуть фрукти зеленого відтінку. В них міститься крохмаль, який позитивно впливає на стан кишечнику, а також знижує ризик онкологічних захворювань. Банани також сприяють утворенню глюкагону, що налагоджує обмін речовин.
Жовті фрукти містять багато антиоксидантів, покращують імунітет і допомагають виробляти дофамін. Ці банани повні вуглеводів і є прекрасним джерелом енергії. А ще володіють й іншими корисними властивостями — вони багаті магнієм і калієм.
«Перестиглі» банани, в яких шкірка коричнева, швидко засвоюються через велику кількість цукру. Вони містять триптофан, який допомагає справлятися з безсонням і стресами. У всіх фруктах, у яких шкірка починає чорніти, є антиоксидант, який має протионкологічні властивості.