Колір яєчних жовтків має значення

857 0

Ми у соцмережах:

Колір яєчних жовтків має значення

Колір яєчного жовтка більше залежить від корму, яким годували курку, ніж пов’язаний із загальною поживною цінністю цього яйця, стверджують дієтологи. Бо харчова цінність яйця визначається такими факторами, як вміст білка та амінокислот, вітамінів і мінералів.

Колір яєчних жовтків може варіюватися від блідо-жовтого до темно-помаранчевого. Ідеальний жовток — той, у якого темно-оранжевий колір. Це означає, що, швидше за все, його знесла курка, яка вільно ходить по двору, а отже їсть більше пігментованих продуктів. Це й відбивається на кольорі жовтка. Дієтологи кажуть, що не варто турбуватися про різні кольори яєчного жовтка, оскільки «на зміну кольору жовтка впливає, перш за все те, як часто, скільки і що кури їдять».

Також колір жовтка змінюється залежно від сезону. Влітку до початку осені кури, як правило, їдять менше через високу температуру. Взимку вони, як правило, їдять більше, щоб зігрітися.

Темніший жовток означає і те, що кури з’їли багато корму з жовтувато-оранжевим рослинним пігментом.

Та яким би не був колір у жовтків, яйця майже завжди містять однакову кількість білків і жирів, але темні жовтки — ознака того, що у яйцях є достатня кількість ксантофілів (які містяться також в шпинаті, капусті, цукіні, броколі) й жирних кислот Омега-3.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також