Колишній рівненський депутат втрапив в антисемістський скандал через день прибирання єврейського кладовища

1675 0

Ми у соцмережах:

Віктор Кривун - фото з ЧаРівне.інфо

Та слово «жиди»

Місцевий волонтерський центр Джоінта у Рівному збирався прибрати на старому єврейському цвинтарі, який називають «Єврейка». Працівник центру звернувся до Віктора Кривуна з громадської організації «Толока Рівненська» з питанням, чи планують і вони прибирання на тому ж цвинтарі у ті ж самі дні, аби не створювати перехресних робіт. І запропонував провести прибирання в інший день.

Видання jewishnews.com.ua зазначає, що «Толока Рівненська» регулярно прибирає у Рівному, і на єврейському цвинтарі також, за що місцева єврейська спільнота висловлює подяку. У відповідь на питання про дату Віктор Кривун, колишній депутат Рівненської облради та колишній член "Свободи", обурився таким проханням від єврейського волонтерського центру, звинуватив євреїв у ненависті до українців, назвав "Жидами" та акцентував на тому, що місто"власне", а євреї, мовляв ,тут чужі.

 

Тож ця організація вважає, що Віктор Кривун висловив «брехливі, нелюдські, демонізовані або стереотипні твердження про євреїв», а також здійснив «словесний вияв ненависті шляхом використання слова «жиди»», яке, як зазначають у цьому виданні, в сучасній Україні має негативне звучання.

Видання також нагадує, що напочатку ХХ століття у Рівному 70% населення становили євреї, а під час Другої світової війни в урочищі Сосонки нацисти знищили від 15 до 18 тисяч євреїв, - пише Радіо Трек.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також