Колишній «губернатор» марить пістолетом

5292 0

Ми у соцмережах:

Колишній «губернатор» марить пістолетом

Є люди, яким здається, що їх увесь час хтось переслідує. Цим людям здається, що всі довкіл тільки й думають про те, як би завдати шкоди їхньому життю, здоров’ю, а також честі, гідності та діловій репутації. У психіатрії для такої хвороби існує назва латиною. У реальному житті ми все частіше бачимо тих, хто ходить з охороною, озброюється, словом, бережеться від тих, кому, вірогідно, зробив занадто багато добра. Коли до редакції потрапив проект рішення обласної ради, в якому пропонується заборонити чиновникам облдержадміністрації носити при собі зброю під час різноманітних зібрань, ми вирішили, що всім учасникам цих зібрань загрожує небезпека від озброєних і дуже небезпечних керівників ОДА. Певні застереження викликало лише прізвище автора проекту рішення. Захистити людей від озброєних владоможців терміново забажав не хто інший, як колишній народний депутат, колишній голова облдержадміністрації, а тепер просто звичайний депутат облради Василь Червоній.

Наше редакційне розслідування слідів зброї у нинішніх керівників області не виявило. «Порушником спокою» і, можливо, героєм жахливих снів для деяких депутатів виявився Анатолій Жуковський, в якого під час офіціозу із вшанування Кобзаря зрадливо випнувся горбик на піджаку і блиснув металевий корпус «мобілки» у шкіряній кобурі. З’ясувалось інше — бажання колишнього «губернатора» хоч яким чином нагадати народу про своє існування.

Коментарі: Анатолій Жуковський, перший заступник голови Рівенської обласної державної адміністрації, депутат облради: — Таку «зброю» має, напевно, 90% дорослого населення. Та й діти вже досить часто користуються нею. Це мобільний телефон «Nokia», який був у шкіряному кожусі і трохи випирав з-під піджака під час урочистостей. Та взагалі у мене табельної зброї немає. Вона мені просто не потрібна. Гадаю, що Червоній, який є автором цього проекту рішення, судить по собі та своїх заступниках, які у часи його «губернаторства» їздили озброєні з ніг до голови. А дехто навіть і стріляв по вікнах готелів та автобусів... Загалом, якщо він пропонуватиме цей проект рішення на сесію обласної ради, я не буду заперечувати. Навіть покажу на сесії депутатам, як цей «пістолет» виглядає. Єдине — буду наполягати, щоб рішення доповнили важливим пунктами — якщо депутатам немає більше чим займатися, то нехай створять спеціальну комісію на чолі з Червонієм, члени якої перед кожною сесією обласної ради будуть обмацувати заступників голови адміністрації. Щоб остаточно переконатися, чи немає у них при собі зброї. Олександр Данильчук, голова Рівенської обласної ради: — Я був на тих урочистостях, але ніякої зброї не бачив. Пізніше мені дружина, яка була там зі мною, сказала, що бачила у Жуковського якусь кобуру. Правда, що саме було у тій кобурі, — вона не помітила. Особисто я вважаю, що носити зброю і вважати, що вона від чогось захистить, можуть тільки хворі на голову люди. Це просто як психологічний аспект самозаспокоєння. Якщо депутати хочуть носити пістолет, то це їхня особиста справа. Нехай носять десь на вулиці, ввечері. На будь-яких офіційних, урочистих заходах чи на сесіях обласної ради зброя зайва. У мене ніколи, окрім мисливських рушниць, жодної табельної зброї не було, хоча міг би без проблем придбати, коли ще був народним депутатом України. Віктор Вдовиченко, депутат обласної ради: — Не знаю, хто саме із заступників голови ОДА був на тих урочистостях. Але якщо він навіть і був зі зброєю, то, напевно, має на неї відповідний дозвіл. Тому може носити її де завгодно. Навіть спати з нею. У мене особисто є пістолет на гумових кулях, щоправда, на роботу я його не ношу. Юрій Прокопчук, голова фракції БЮТ в обласній раді: — Як ви вважаєте: у депутата, який чесно працює задля виборців, у корумпованій країні можуть бути вороги? Чимало. Тому і доводиться хоча б таким чином вирішувати питання власної безпеки. У мене є такий пістолет на гумових кулях, і є дозвіл на право носити таку зброю. Інша річ, що я її не демонструю на загал.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також