Колишній керівник «Укрзалізниці» видобуватиме бурштин на Рівненщині

3831 0

Ми у соцмережах:

Колишній керівник «Укрзалізниці» видобуватиме бурштин на Рівненщині

Колишній очільник "Укрзалізниці" став співвласником компанії, що видобуватиме бурштин у Рівненській області

 Екс-глава «Укрзалізниці» та польський рокер Войцех Бальчун став співвласником компанії, яка видобуватиме бурштин на Рівненщині. Про це повідомлляє NADRA.info. 

Як зазначається, Войцех Бальчун став співвласником добувної компанії ще у вересні 2020 року, проте про це стало відомо лише зараз.

Він отримав 19,5% в капіталі ТОВ “Аурум Полонез”, зареєстрованого в Рівному. Основний вид діяльності бізнесу – “Добування інших корисних копалин та розроблення кар’єрів”. Загальний капітал товариства – 262,5 тис. грн, на частку Войцеха Бальчуна припадає трохи менше 51,2 тис. грн.

Ынші співвласники компанії - Микола Нємцов з Чернівців і компанія з Польщі “Амос Інвестментс”.

У виданні зазначають, що компанія ТОВ "Аурум Полонез" з листопада 2020 року працює на ділянці "Пугач" родовища "Клесівське" та виступає її інвестором та підрядником, а спецдозволом на родовище володіє державне підприємство "Бурштин України". 

Як розповіло джерело в ДП "Бурштин України", в минулому році компанія уклала форвардний контракт з держпідприємством та виділила кошти, які пішли на погашення боргів по зарплаті та податках. Також було відремонтовано частину техніки ДП. 

За словами в.о. генерального директора ДП “Бурштин України” Володимира Чібісова, "Аурум Полонез" інвестував в роботу підприємства близько 2,2 млн грн

Нагадаємо, Войцех Бальчун очолив "Укрзалізницю" у 2016 році, однак вже через рік подав у відставку. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також