Колишній «мєнт» послав поліціянтів

3961 0

Ми у соцмережах:

Адвокат Сергій Авраменко під час затримання поліцейськими

У ніч на середу поліція зупинила автомобіль із дуже п’яним водієм та трьома пасажирами у тій же «кондиції». Водій, яким згодом виявився підозрюваним у крадіжці, відпущений під заставу, відмовився виходити з авто. А пасажир, яким виявився колишній полковник міліції, погрожував поліціянтам пістолетом і грубо їх ображав. У середу зранку поліція відпустила усіх затриманих — «бо вони ж відомі у Рівному люди»!

Усе почалося з того, що у поліцію зателефонували «добрі люди», які повідомили, що із кафе «Лейк», де полюбляє збиратися специфічна публіка, на розкішному ренджровері виїхала п’яна компанія. Екіпаж поліції наздогнав авто на вулиці Басівкутській, але водій не злякався правоохоронців, а навпаки, послав їх подалі.

— Під час розмови з водієм нашим працівникам почали грубо погрожувати, — розповідає начальник патрульної поліції Рівненщини Сергій Мерчук. — Було видно, що вони усі п’яні, але дуже зверхньо поводилися. На прохання вийти з авто водій не відреагував. Iз машини почав виходити пасажир, щоб з’ясувати стосунки. У нього з рук випав бойовий пістолет «Форт-17».

Озброєним пасажиром виявився Сергій Авраменко, полковник поліції, який уже давно перебуває на пенсії. Пістолетом його нагородили за колишні заслуги, бо до відставки він був дуже цінним та впливовим міліцейським кадром. Адже Авраменко керував обласним управлінням міліції у Полтавській області, а потім довгий час очолював управління з боротьби з організованою злочинністю у Харківській, Закарпатській та Львівській областях. Зараз ексміліціонер успішно займається адвокатською діяльністю і захищає злочинців, із якими йому раніше доводилося боротися.

Коли патрульні побачили на асфальті бойовий пістолет, то вирішили діяти радикальніше. Незважаючи на вигуки Авраменка поліцейським — «якби моя воля, то усіх би перестріляв». Дуже швидко усю компанію поклали обличчям до землі. Окрім пістолета, у них вилучили ножі.

Сергій Мерчук зізнався, що під час затримання патрульним погрожували, що матимуть неприємності, що їх скоро звільнять з роботи:

— Коли на злочинців одягнули наручники, то затримані нецензурно лаялися. Вони були настільки п’яними, що не могли назвати свої прізвища. Було таке враження, що злочинці нещодавно вийшли з в’язниці. Хоч вони так і сказали, що мають або мали проблеми із законом. Навіть уже сиділи. Той затриманий, який стверджує, що має впливові зв’язки у поліції, став погрожувати. Мовляв, за це у патрульних будуть проблеми.

Усю компанію поклали обличчям до землі

За попередньою інформацією, автомобіль «Range Rover» належить Серію Авраменку, але за кермом того вечора був 27-річний житель Сарненського району, якого судять за крадіжки. Його з електронним браслетом випустили із СІЗО завдяки внесеній заставі. Ще два пасажири авто — 25 та 31 рік — теж мають кримінальне минуле.

Як уточнив речник обласної поліції Антон Крук, колишній полковник як адвокат захищає їхні інтереси у суді:

Пасажири автомобіля є категорією людей, які були раніше судимі за тяжкі злочини. Той, який носить електронний браслет, може вільно пересуватися та ходити на роботу в Сарнах. Однак тепер слідчі будуть просити суд змінити йому міру запобіжного заходу в зв’язку з цими подіями.

Немає нічого дивного, що пасажирів автомобіля вирішили затримати на місці інциденту. Адже, по-перше, у них була вогнепальна зброя, по-друге, вони постійні клієнти поліції. Після того, як усі пройшли тест на вміст алкоголю в крові, чотирьох підозрюваних відпустили. Слідчі вирішили, що затримувати їх немає сенсу, бо вони й так відомі у Рівному люди. Тому й будуть з’являтися на першу вимогу в поліцію.

Проти усіх чотирьох відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 342 Кримінального кодексу України «Опір працівникам поліції». Санкція статті передбачає штраф, або виправні роботи до двох років, або позбавлення волі до трьох років.

Наразі Сергій Авраменко не виходить на зв’язок, а спілкується через своїх адвокатів. Однак, як нам стало відомо, після затримання він звернувся до медиків та скаржився на зламані ребра.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також