Колишній прокурор Рівненщини побачив слід

1290 0

Ми у соцмережах:

Колишній прокурор Рівненщини побачив слід

Колишній керівник Рівненської обласної прокуратури Микола Голомша впевнений, що за вбивством мовознавиці Ірини Фаріон стоїть Росія. Цю досить несподівану думку він обгрунтував низкою припущень і версій. Таких самих несподіваних і оригінальних.

Микола Голомша впевнений, що головною метою ворога була дестабілізація ситуації в державі:

— Ще три місяці тому російські спецслужби дали зрозуміти, що будуть намагатися посіяти розбрат в українському суспільстві, Після цього вбивства дуже сильно працювала російська пропаганда, яка транслювала ідею, що в Україні серйозні внутрішні проблеми. Як уже сказало слідство, після Ірини Фаріон планували вбити нардепа Максима Бужанського. Якщо Фаріон мала проукраїнські погляди, то Бужанський має проросійські. Так хотіли створити картинку протистояння заходу та сходу України. На примітивний російський розум, так вони можуть завдати шкоди. Тому ворог і знайшов слабку ланку, якою виявився оцей 18-річний хлопець.

— Я впевнений, що був куратор, який здійснював на цю молоду людину психологічний вплив, — продовжує Микола Голомша. — Слідство має розкрити цей зв’язок між хлопцем та російським куратором. Адже вбити людину — це непроста річ. Я знайомий з роботою спецслужб та можу стверджувати, що перед такою справою йде ретельна підготовка. Коли на суді хлопцю ставили запитання, які відтворюють у його пам’яті епізоди вбивства, то він нервував та дратувався. Було видно, що хлопця мучить це питання. Адже вбивство — це психологічна травма, яка турбуватиме людину все життя. Є люди, які самостійно з цим не можуть впоратися. Слідчі провели дуже велику роботу. Якби я вів цю справу, то теж би затримав цього 18-річного підозрюваного.

Однак я б не розголошував на загал усі деталі цієї справи, як це зробили зараз. Адже цього не можна робити до того моменту, поки справа не буде передана до суду. Той фактаж, який є у поліції, переконав мене, що цього хлопця можна вважати підозрюваним. Якщо ми візьмемо до уваги розмову матері, яка виправдовує свого сина, то це зрозуміло. Рідні мусять так говорити. Однак мене дуже зацікавив коментар батька, який не розуміє, звідки у його сина з’явилися гроші. Ось це питання — за чиї гроші він їздив до Львова. Бо він приїздив туди конспіративно, не брав з собою зайвих предметів, перевдягався, маскувався та вистежував жертву.

Єдине, з чим я не погоджуюся зі слідством, — це кваліфікація справи. Умисне вбивство — це надзвичайно легка стаття Кримінального кодексу за таке діяння. На мою думку, ми маємо справу з терористичним актом. Адже вбивство Ірини Фаріон — це залякування українців, які відстоюють свою мову та ідентичність. Вбивство у Львові — це злочин проти громадської безпеки. За таке передбачена відповідальність від 15 років — до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, що 19 липня близько 19:30 у Львові невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому. Поранену доправили до лікарні, де провели операцію. Однак рана виявилася смертельною. У ході слідчих дій було знайдено підозрюваного — 18-річного мешканця Дніпра В’ячеслава Зінченка.

Богдан СЛОНЕЦЬ..


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також