Колишній регіонал Бойко хоче бути заступником голови Рівненської ОДА?

5562 2

Ми у соцмережах:

Колишній регіонал Бойко хоче бути заступником голови Рівненської ОДА?

Після приїзду на Рівненщину президента Володимира Зеленського та представлення нового очільника обласної державної адміністрації у нашій області розпочався новий політичний «сезон», який обіцяє бути цікавим несподіванками.

Призначення на посаду Віталія Коваля стало початком нової інтриги — кого ж призначать заступниками голови РОДА? За ці посади завжди триває справжня війна між групами впливу та політиками Рівненщини. Чого лише вартий невдалий похід у декрет колишнього першого заступника голови Віталія Ундіра чи багаторічні спроби відновитися на цій посаді Юрія Приварського. У кулуарах наразі триває боротьба між кількома місцевими політичними угрупованнями за право прилаштувати своїх ставлеників на теплі й грошовиті посади.

До першої з таких груп входять голова РОДА Віталій Коваль і голова обласної ради Олександр Данильчук. Цей тандем ставленика Зеленського та протеже Порошенка виглядає дивним лише на перший погляд. Насправді між двома керманичами існують давні приязні стосунки. А от новоявленим слугам народу на чолі з нардепом Дмитром Соломчуком «продавити» на посаду голови РОДА свою людину не пощастило. Як стверджують обізнані в закулісних розмовах, програш у битві за головну посаду в області неабияк обурив нових нардепів від Рівненщини і поклав початок конфлікту між місцевою командою Зеленського та новим очільником ОДА. Звичайно, посада голови обласної держадміністрації важлива, але це не єдине тепле крісло у владних кабінетах області. Тож цілком можливо, що конфлікт вирішиться шляхом передачі прав на призначення заступників голови РОДА до нардепа Дмитра Соломчука.

Як не дивно, але одним із претендентів на посаду «гуманітарного» заступника, яку наразі займає Світлана Богатирчук-Кривко, є відомий член колишньої рівненської команди Януковича — Віталій Бойко. Але дивно це лише на перший погляд — адже Віталій Бойко є кумом Дмитра Соломчука, його сусідом та давнім другом. За часів Василя Берташа Бойко займав посаду начальника управління охорони здоров’я Рівненської області та був депутатом обласної ради від Партії регіонів Януковича.

Сашко Білий під час Революції гідності перервав політичну кар’єру Бойка. Але ненадовго. Сашка вбили, а пан Віталій за допомогою своїх однопартійців-регіоналів отримав підтримку облради та зайняв посаду головного лікаря обласної дитячої лікарні. А потім, не моргнувши оком, став борцем зі злочинною владою та присягнув на вірність Петру Порошенку, ставши депутатом облради вже від БПП. Як стверджують, перемога на президентських виборах Володимира Зеленського, а на парламентських — Дмитра Соломчука була для Бойка просто подарунком долі. Тепер для Бойка настав зоряний час, і він за звичкою вирішив зіграти роль «нового обличчя» у владі з цілком ймовірним шансом отримати більш грошовиту посаду.

Втім, і в кріслі головного лікаря Бойко не особливо бідував. Родина лікарів, які живуть на одну зарплатню і постійно скаржаться на нестерпні умови праці, має у власності чотири земельні ділянки, два офісних приміщення у Рівному площею 74 та 57 кв. м, квартиру в Рівному та будинок на 210 кв. м. Також у власності родини є автомобіль Lexus RX300 2018 року випуску, який обділені зарплатнею лікарі купили торік за півтора мільйона гривень. Сам же п. Бойко, якщо вірити декларації, скромно пересувається ну точно не на Toyota Camry, яку він в декларації вказати чомусь забув, а на старенькій «сімці» — ВАЗ?2107.

Натомість Віталій Бойко не посоромився вказати в декларації, що його дружина володіє 50% приватної дитячої клініки, в той час коли її чоловік мав би розвивати державну дитячу медицину. В цьому, на його думку, напевно, немає жодного конфлікту інтересів і використання службового становища теж. А те, що більшість лікарів цієї клініки є одночасно підлеглими Бойка — це, звичайно ж, випадковий збіг.

До повернення у велику політику Віталій Бойко готувався старанно і давно. Він постійно спілкується з місцевими активістами, які п’ять років тому заявляли про тотальну корупцію регіоналів та вимагали люстрації усіх чиновників Януковича. Тепер не заявляють і не вимагають. Можливо тому, що в активістів теж є діти і вони, на жаль, теж часом хворіють. А Бойко їх лікує. Про це активісти не забувають писати в соціальних мережах та уклінно дякують успішному лікарю-бізнесмену. А ще вдячні активісти проводять акції на підтримку цього соратника Януковича і збирають кошти на очолювану ним лікарню. Хоча усі, хто туди потрапляв з хворими дітками, добре знають, що гроші там уміють «збирати» і без активістів.

Новий політичний сезон у Рівному, скоріше за все, принесе багато цікавих новин, але нові обличчя, напевно, не з’являться. Якщо Дмитру Соломчуку вдасться «протягнути» свого кума Віталія Бойка на посаду, то Рівненською областю й надалі керуватимуть політичні пристосуванці з розвинутим умінням «перевзування на ходу». Замість прозорих механізмів призначення на посади, які постійно декларує Володимир Зеленський, головним критерієм відбору залишиться кумівство. А ми й надалі будемо чекати завершення епохи брехні й жадібності.

Ольга КОВАЛЬЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також