Команда Коваля допоможе датський компанії побудувати завод поблизу Рівного (ФОТО)

3532 0

Ми у соцмережах:

Команда Коваля допоможе датський компанії побудувати завод поблизу Рівного (ФОТО)

Датська компанія «Хйорт Кнудсен» вирішила побудувати свій наступний завод саме біля Рівного. Схожі діючі заводи компанії з виготовлення м’яких меблів уже діють в чотирьох населених пунктах України.

За словами виконавчого директора ТОВ «Об’єднана мода України» Стіна Лаурсена, їхня компанія – це сімейний бізнес, який був започаткований 47 років тому:

 

- У 2001 році Данія зіткнулася із великими фінансовими проблемами, тому власники компанії вирішили перемістити виробничі потужності до Польщі. Наразі ми є невеликим підприємством, яке займає там площу в 45 тисяч м.кв. та експортує свою продукцію до 11 країни світу. Вже у 2010 році керівництво компанії вирішило, що потрібно розширювати діяльність, тому ми почали працювати в Україні. Спочатку виробництво було налагоджене у Львові, Бродах, Великих Мостах, а потім у Почаєві. Тепер у нас плани на Рівне. Загалом наша компанія налічуватиме більше тисячі працівників.

Супроводжувати будівництво заводу біля Рівного, щоб інверсор зумів налагодити виробництво у стислі терміни, уже зголосилася команда голови Рівненської ОДА Віталія Коваля.

- Надзвичайно важливо підтримувати такого інвестора. Адже розміщення заводу в Рівному дасть сигнал іноземним інвесторам, що в нашому місті можна працювати. Уже зараз говоримо майже про додаткових 1000 робочих місць. Співпраця з таким інвестором допоможе створити на Рівненщині зовсім нову економіку, опираючись на сировину та людський ресурс. Більше того, ми чітко розраховуємо, що в місяць до бюджету Рівненщини надходитиме кілька мільйонів гривень податків, - сказав голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.


Народний депутат України з фракції «Слуга Народу» Олександр Ковальчук також надав свої гарантії, що допомагатиме іноземному інвестору долати бюрократичні перепони, щоб якнайшвидше налагодити виробництво:


-Я уже 15 років працюю в напрямку супроводу інвесторів та реалізації різних проектів. Через це прекрасно розумію, які складнощі чекають інвестора в Україні попереду. Однак можу гарантувати, що усі проблемні питання з датським інвестором ми будемо долати разом. У моїй пам’яті є історія, коли підприємство, яке ставило під Києвом біогазову установку, на своєму шляху зібрало 992 підписи. Якби іноземний інвестор тоді знав, що його чекає, то б нізащо не зголосився працювати в Україні.


В свою чергу, директор агенції із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне», який є кандидатом у депутати Рівненської міськради від партії «Слуга Народу», Дмитро Янушевський запевнив датського інвестора, що на Рівненщині йому допомагатиме зразкова «інвестиційна няня».

Планується, що будівництво підприємства, де працюватиме більше тисячі працівників, розпочнеться уже навесні.

Передвиборча агітація
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також