Команда «Слуги Народу» обговорила проблеми, на які скаржаться рівняни (ФОТО)

786 0

Ми у соцмережах:

Команда «Слуги Народу» обговорила проблеми, на які скаржаться рівняни (ФОТО)

Кандидати в депутати Рівненської міської ради від партії «Слуга Народу» кілька тижнів працювали на своїх виборчих округах, де спілкувалися з мешканцями Рівного. За цей час були зібрані сотні скарг і проблем, які насправді бентежать людей. Ці напрацювання стануть дорожньою картою пропрезидентської команди.

За словами кандидатки в депутати від «Слуги Народу» Любов Романюк, вони кілька разів на тиждень обходили мікрорайони «Північний», «Золотіїв» та «Льонокомбінат»:
- Ми виявили проблеми з освітленням, стежили за роботою транспорту, розміщенням «черепашок» та станом дитячих майданчиків. Виходили після дощу і оглядали зони підтоплення. Хоча територія цих мікрорайонів різна, проте в людей є багато ідентичних проблем. Здебільшого, мешканці йшли на контакт. Люди показували, де не вистачає світлофора, де в дворі треба зрізати аварійне дерево, а де необлаштована прибудинкова територія.
Наприклад, у мікрорайонах «Північний» та «Льонокомбінат» - проблеми з відсутністю місць для паркування автомобілів. Однак там є чимало нелегальних гаражів. А одна «черепашка» займає територію двох місць для паркування. Якщо їх прибрати, то й питання можна вирішити. Зникне й проблема скупчення автомобілів на тротуарах.
І таких різнопланових проблем дуже багато. Так, завдяки місцевим мешканцям нам вдалося сформувати план діяльності у міській раді.
Кандидатка у депутати міської ради Рівного Олександра Коваленко уточнює, що робота з виборцями досі триває:
- Під час комунікації з людьми надійшло багато скарг на відсутність тротуарів, дитячих майданчиків та погані мережі. Наприклад, селище Квасилів лише нещодавно приєдналося до Рівного, тому там є чимало невирішених проблем. Так, квасилівчани скаржаться на платні ліфти. Людям продають картки на 100 поїздок, які обходяться від 140 до 150 гривень. Ми не могли розібратися в тому, хто відповідає за ці картки, бо на них немає ніяких реквізитів. При зміні картки мешканців багатоповерхових будинків примушують ще й доплачувати. А ще частину Квасилова підтоплює через замуленість річки Устя.
Щодо Рівного, то є велика проблема зі зливовою каналізацією. Адже як тільки у місті випадає сильніший дощ - центр підтоплений. Крім того, у Рівному погано освітлюються вулиці..


Кандидат у депутати міської ради Юрій Чаборай підкреслює, що «Слуга Народу» спеціально обрала тактику не критикувати, а знайти проблеми і окреслити шляхи їх вирішення:
- Велика проблема Рівного – це погано освітлені пішохідні переходи. Її будемо вирішувати першочергово. Адже це безпека мешканців обласного центру. Ще одним актуальним питанням є зношеність прибудинкових мереж. Через це підвали деяких поверхівок затоплені. Досі є проблемою, що люди не знають, як юридично створити ОСББ. Ми уже їм з цим допомагаємо і влаштовуємо консультації.
Як розповідає кандидат до міської ради від партії «Слуга Народу» Роман Алексійчук, проблемою у Тинному є відсутність нормального водопостачання:
- Оскільки постійно падає тиск у водонапірній вежі, то у частини мешканців мікрорайону Тинне немає води. Друга проблема стосується об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Наша команда пропонує, щоб була чітка стратегія підтримки ОСББ. Так, муніципальна програма має бути з єдиними правилами гри. Адже у цьому році міська влада підтримувала лише новостворені ОСББ, а уже давно діючі обділяла.
Команда «Слуги Народу» обговорила проблеми локального масштабу, які хвилюють мешканців мікрорайонів Рівного, визначила їх системність а також окреслила шляхи вирішення.
Передвиборча агітація. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також