Командування ЗСУ оновлено: Зеленський зняв Залужного і призначив Сирського

1514 0

Ми у соцмережах:

Командування ЗСУ оновлено: Зеленський зняв Залужного і призначив Сирського

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сьогодні зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Вони опублікували в соцмережах повідомлення про те, що командування ЗСУ буде оновлено. Про відставку генерала в повідомленнях спершу нічого було не сказано. А пізніше Зеленський повідомив, що відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Головнокомандувачем Збройних Сил України президент призначив генерал-полковника Олександра Сирського. який раніше очолював Сухопутні війська.

Глава держави повідомив у Telegram, що зустрівся із Залужним і подякував йому за два роки захисту України. За словами президента, вони обговорили оновлення, необхідні ЗСУ, і людей, які можуть обійняти керівні посади в українській армії. 

«Час для такого оновлення — саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді. Обов’язково переможемо! Слава Україні!» — написав Зеленський.

Одночасно в Telegram з’явилася заява головнокомандувача ЗСУ. Він зазначив, що Україна  «вистояла проти підлого і сильного ворога» в найскладніші дні повномасштабної війни, битва триває і змінюється щодня. Генерал додав, що «завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року», тому «всі мають змінитися й адаптуватися до нових реалій зокрема».
«Щойно ми зустрілися з верховним головнокомандувачем. Важлива і серйозна розмова. Ухвалено рішення про необхідність зміни підходів і стратегії», — написав Залужний.
Головнокомандувач ЗСУ подякував команді Генштабу, Міністерства оборони та президенту, а також сказав, що пишається всіма військовослужбовцями ЗСУ, які захищають майбутнє українських дітей.
«Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам’ятаємо і помстимося за всіх», — написав він.
Указу про відставку Залужного на сайті президента наразі немає. За інформацією УП, указ буде опубліковано після зустрічі з журналістами, яку організовує Офіс президента.
На фото - новий Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.
У Телеграм-каналі Володимира Зеленського з'явилось ще одне нове повідомлення:
- Відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці. Я провів десятки розмов із командирами різного рівня. Зокрема, сьогодні говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком та полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським.
Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача. Він має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію. Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції.
Я призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України.
Сьогодні ж говорив із генералами Мойсюком та Забродським. Їх досвід – на службі державі.

2024 рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі нашої оборони, якою є Збройні Сили України.

 
 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також