Комісія визнала: рівнянам треба більше громадського транспорту

3423 0

Ми у соцмережах:

На зупинці громадського транспорту

У Рівному станом на ранок 3 червня налічувалося 233 хворих на коронавірус, з них на стаціонарі перебувають 38 рівнян, у тяжкому стані — 13, вдома — 194, померли 13. Область до сих пір входить в трійку лідерів за кількістю хворих по Україні. Тому карантин на відміну від інших регіонів у нас і цього тижня не послабили. І все ж міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося у середу, прийняла деякі рішення.

Володимир ХомкоБасейни запрацюють, але не для всіх

— Приходила ціла делегація спортсменів, і ми дозволили роботу басейнів, проте мова йде тільки про тренування, — наголосив міський голова Рівного Володимир Хомко. — Оскільки два з них на ремонті, то працюватиме поки басейн «Авангард», який на балансі МЕГУ.

Запустять додатковий транспорт

Щоб не було скупчення людей на зупинках громадського транспорту, планується поновити ще 6 маршрутів по місту.

— Це автобусні маршрути №№ 71А, 65, 61А, 41, 47, 66, — розповів начальник міського управління транспорту Володимир Пилипчук. — Маршрути визначали об’єктивно, за необхідністю. Наприклад, рух 47-го (Аеропорт-Льонокомбінат) відновлюємо через те, що їдуть на роботу, вранці тут дуже велике скупчення людей на зупинках. Маршрут 61А поновлюємо, бо без транспортного сполучення залишився Новий Двір, 66-й — щоб могли добратись до Червоних Гір. Також хочемо запустити більше транспорту за уже діючим маршрутом №58, який охоплює великий житловий масив. Маємо погодити відновлення руху з поліцією, а в п’ятницю приймемо остаточне рішення. Скоріше за все, маршрутки почнуть їздити з понеділка, 8 червня.

У Рівному відбудеться автоконцерт

Дозволили провести автоконцерт в рамках всеукраїнського туру гурту «Без обмежень», щоб «оживити культурну сферу життя міста».

Директор міського Будинку культури Ольга Стельмах розповіла:

— У Луцьку аналогічний концерт вже відбувся, і був аншлаг. Гурт дасть такий концерт в Тернополі. А 1 липня — в Рівному, на автобазарі, що на околиці міста на вулиці Млинівській. Місце розраховане на 500 авто. В кожному одночасно може знаходитись не більше 2 дорослих та 2 дітей віком до 12 років. Є й інші обмеження. Вже почали продавати квитки онлайн. Вартість одного 800-1200 грн.

Курси іноземних мов — під питанням

У п’ятницю, 5 червня, міська влада прийматиме рішення, чи відновлювати роботу школам та гурткам, де викладають іноземні мови.

— Якщо організатори таких курсів будуть дотримуватися санітарних норм, то чому б і ні? — прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко. — Також санітарним вимогам мають відповідати приміщення, де проводять навчання.

Ринки — під контроль

— Є проблема, що подекуди не дотримуються в повній мірі санітарних вимог у закладах торгівлі та на ринках, — каже п. Хомко. — Задіємо поліцію і санстанцію, підемо по ринках і будемо наводити жорсткий порядок. Є служба 1583, куди можна повідомляти про такі порушення. Давайте працювати разом. Бо суха статистика свідчить: з моменту послаблення карантину удвічі зросла смертність від коронавірусу: було 6 померлих, а стало 13.

Поминальна субота — без людей

Цієї поминальної батьківської суботи, 6 червня, священники не будуть відправляти молебні на кладовищах.

— Не пускаємо на кладовище «Нове» додаткового транспорту, тому скупчень людей не буде, — прокоментував міський голова Рівного Володимир Хомко. — Не бачу проблем, якщо люди приїдуть на кладовища на власних авто — людей не буде багато.

Дарина Гузенкова


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також