Компанія російського бізнесмена судиться за державний санаторій на Рівненщині - ЗМІ

7633 0

Ми у соцмережах:

Компанія російського бізнесмена судиться за державний санаторій на Рівненщині - ЗМІ

Підконтрольна російському бізнесмену Ярославу Жданю компанія «Ареджи Ю» програла суд першої інстанції в судовому процесі про незаконне заволодіння акціями санаторію «Червона калина».

 Про це повідомляє «Про Рівне».

Але росіяни не визнали програшу і подали апеляцію та готують інформаційні провокації на Світлану Сиву, яка й намагається повернути санаторій.

Компанія Ареджи Ю, яка заснована в кіпрських офшорах, а фактично належить російському бізнесмену, ексочільнику Челябінського трубопрокатного заводу Ярославу Жданю, називає себе біореноваційною.

Однак, станом на зараз проводиться розслідування щодо виведення коштів та здійснення санаторієм платежів на окуповану територію. Світлана Сива, яка володіє часткою санаторію, подала до суду щодо незаконного продажу майже 90% акцій санаторію і виграла в першій інстанції. Втім, російська компанія подала на апеляцію і зараз намагається довести, що Світлана Сива, близька родичка засновника здравниці Миколи Сивого не має до санаторію стосунку.

Нагадаємо, біореноваційна компанія «Ареджі Ю», яка кілька років обіцяє мільярдні інвестиції в рівненський санаторій, з’явилась у «Червоній калині» після жорстокого вбивства її директора Ярослава Сивого. Тоді виконувачем обов’язків став Леонід Рибачок, який і продав більшість акцій російському бізнесмену Ярославу Жданю.

російський паспорт Ярослава Жданя

Замовників жорстокого вбивства досі не встановлено.

Зауважимо, що попри судові претензії росіян на майновий комплекс біля Рівного, частка в санаторії Червона калина досі належить державі в особі Фонду державного майна України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також