Компрес бідняка: доведено користь капустяного листя від болю в суглобах

2788 0

Ми у соцмережах:

Компрес бідняка: доведено користь капустяного листя від болю в суглобах

Про корисні властивості капусти, зокрема те, що вона може полегшити біль у суглобах, відомо давно, але зараз це можна вважати науково обґрунтованим і підтвердженим фактом.

Доктор медицини Майкл Грегер, всесвітньо визнаний доповідач із питань харчування, розповів про наукову роботу німецьких учених під назвою: «Ефективність компресів із листя капусти під час лікування симптоматичного остеоартриту колінного суглоба». Дослідження виявило, що 4-тижневе застосування обгортання з листя капусти — ефективне так само, як і застосування знеболювального гелю. Оскільки листя капусти безпечне, то його можна застосовувати при болю в суглобах без застережень та обмежень.

Також не зашкодить, якщо ви ще й їстимете капусту, а не просто прикладатимете до хворого місця. Вона може мати внутрішній протизапальний потенціал.

У лабораторних умовах було виявлено, що сульфорафан, хімічна речовина капусти, захищає хрящі від руйнування, а це дозволяє припустити, що дієта з високим вмістом капусти може бути корисною для запобігання або уповільнення прогресування остеоартриту.

Капустяне листя, відоме в європейській народній медицині як «компрес бідняка», може використовуватися також для зменшення болісних набряків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також