Ячмінна крупа (перловка) є чудовим джерелом фосфору та інших цінних для організму мінералів, нагадують дієтологи.
У перловці багато фосфору, який незамінний для серцево-судинної системи, скелетної тканини й зубної емалі. Крім того, вона відрізняється вмістом інших мінералів, що зміцнюють здоров’я, — калію, кальцію, заліза.
Завдяки амінокислоті лізину організм активніше виробляє колаген — білок, що забезпечує гладкість і пружність шкіри. Інше достоїнство крупи — це її дієтичний статус. Її корисно їсти навіть тим, хто худне і строго контролює свою вагу. Єдина категорія, якій вона не підходить в їжу, — це люди з непереносимістю глютену. Також перловку не варто давати дітям віком до 3 років — каша з неї може спровокувати здуття і надмірне утворення газів.