Кому надали б перевагу рівняни, якби вибори вже відбулися

6246 0

Ми у соцмережах:

Кому надали б перевагу рівняни, якби вибори вже відбулися

У Рівному провели соціологічне дослідження на тему голосування на виборах, якби останні відбувалися в неділю, 6 вересня. І отримали несподівані результати щодо переможців.

Офіційно в Україні місцеві вибори стартували 5 вересня 2020 року. За день до цього в Рівному провели соціологічне дослідження на замовлення "Рівнеінформ". Представники Агенції соціального аналізу “Соціум-ХХІ” з 27 серпня по 3 вересня опитали 708 респондентів, поставивши їм питання, за кого вони би проголосували, якби вибори провели в неділю, 6 вересня. Дослідження проводили методом персонального інтерв’ю, статистична похибка склала 2,3%.

За результатами опитування виявилося, що людиною з найбільшим досвідом управління та господарювання, на думку рівнян, є Олексій Муляренко (16,8% від всіх опитаних). Насправді, такі результати не є несподіваними з огляду на те, що Олексій Муляренко три роки очолював Рівненську ОДА. На другому місці в цьому ж рейтингу опинився Віктор Шакирзян з результатом 14,1%. Нинішній очільник Рівненської ОДА отримав тільки 9,8% і відповідно зайняв шосте місце. Дослідники припустили, що такий результат могла спричинити відсутність у Віталія Коваля господарського досвіду та невисока результативність роботи.

На питання, хто з рівнян є найдосвідченішим політиком, більшість відповіла, що це Олексій Муляренко (16,6%), Олег Осуховський (15,4%) та Юрій Вознюк (14,2%).

На актуальне питання, хто пройде в перший тур на виборах міського голови Рівного, дослідження показало, що лідер поки що не визначається. В другий тур, на думку рівнян, пройдуть Віктор Шакирзян (15,6%) та Олексій Муляренко (9,7%). Олег Осуховський та Юрій Вознюк розділили третє місце з показниками відповідно 8,7% та 8,6%.

Цікаві також результати опитування на тему виборів депутатів Рівненської міськради. Бар’єр у 5%, вважають респонденти, однозначно подолають політичні сили Слуга Народу (11,9), Європейська Солідарність (8,6%) та Свобода (8,5%). Великі шанси пройти є в Рівне Разом (4,6%), Голосу (4,4%), Батьківщини (4,4%) і Сили і Честі (4,3%). Інші партії не набрали достатню кількість голосів.

Детальніше з результатами опитування можна ознайомитись за ЦИМ посиланням.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також