Кому не можна їсти червону ікру

1823 0

Ми у соцмережах:

Кому не можна їсти червону ікру

Червона ікра — дуже корисний продукт, але вживати його можна не всім. Червона ікра багата на вітаміни, поліненасичені жирні кислоти, включаючи омега-3. За набором корисних речовин з червоною ікрою може зрівнятися риб’ячий жир. Через високий вміст гемоглобіну експерти рекомендують включати ікру в раціон людям, які відновлюються після операції та хіміотерапії.

Шкода червоної ікри в тому, що в ній багато холестерину та солі. Через це риб’ячий жир безпечніший. При цьому в ньому немає білка, натомість більше омеги-3 і міститься вітамін А.

Варто також враховувати, що шкоди організму може завдати антибактеріальний препарат уротропін, який раніше додавали в червону ікру для збільшення терміну зберігання. Зараз він заборонений, але недобросовісні виробники можуть продовжувати його використовувати. Тому варто обирати ікру від відомих марок.

Кому не можна їсти червону ікру? Холестерин і сіль, які є в червоній ікрі, шкідливі людям, які страждають від високого тиску і серцево-судинних захворювань. Оскільки в якості консерванту для популярного делікатесу використовують бензоат натрію E211, червону ікру не можна вживати хворим на астму й дерматит. Червону ікру небезпечно їсти алергікам і людям, які страждають на цукровий діабет другого типу, ожиріння і хворобу нирок.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також