Кому не можна їсти огірки

1559 0

Ми у соцмережах:

Кому не можна їсти огірки

Вродили цьогоріч огірки на городах, повно їх і на прилавках магазинів, а також на обідніх столах. Огірки корисні, але, виявляється, декому вживати їх протипоказано.

Лікарі кажуть, що від вживання огірків варто відмовитися людям з проблемами з нирками — хронічним нефритом, загостренням хронічної ниркової недостатності, нирковокам’яними хворобами. Адже огірки складаються на 95% з води, а людям з такими проблемами потрібен постійний контроль рідини. Не варто зловживати овочем і тим, у кого є проблеми зі шлунком або дванадцятипалою кишкою.

Але якщо названих вище проблем зі здоров’ям у вас немає, то цей овоч, безперечно, буде для вас дуже корисний. Адже в огірках крім води і цукру міститься білок, вітаміни В1 і В2, вітамін С, каротин, хлорофіл, фолієва кислота, калій, фосфор, залізо, натрій, магній, хлор, марганець, цинк, мідь, хром і навіть срібло. Крім того, в них — високий вміст лужних солей, які уповільнюють процес старіння. Огірки корисні для правильної роботи щитовидної залози, серця і судин. А клітковина у складі овочу поліпшить перистальтику кишечнику.

Більше того, дієтологи радять їсти огірки щодня — для зволоження організму; для поліпшення травлення та позбавлення від закрепів; схуднення; зміцнення кісток завдяки великій кількості вітаміна К, який потрібен, щоб кальцій краще розподілявся в організмі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також