Кому не варто їсти квашену капусту

4510 0

Ми у соцмережах:

Кому не варто їсти квашену капусту

Як зазначають експерти в галузі дієтології, вживання квашеної капусти в невеликих кількостях не тільки поліпшує стан імунної системи, але і в рази знижує ризик розвитку пухлин в організмі.

Молочна кислота і клітковина квашеної капусти покращують мікрофлору і допомагають відновити здоровий баланс корисних бактерій в кишечнику, таким чином нормалізуючи роботу шлунково-кишкового тракту. Це важливо для підтримки нормальної роботи імунної системи.

Квашена капуста містить кальцій, магній і калій, які дуже корисні для роботи серцевого м’яза і кровоносної системи, а також має відносно високий вміст сірки — елемента, що позитивно впливає на зовнішній вигляд волосся, шкіри та нігтів. Дослідження показали, що ізотіоціанати, що утворилися в процесі ферментації капусти, допомагають знизити ризик розвитку новоутворень. Високий вміст у капусті фітостеролів допомагає зменшити концентрацію холестерину і покращує його виведення з організму.

Обережно слід вживати квашену капусту людям з підвищеною кислотністю, при панкреатиті, загостренні гастриту або виразки шлунка. Вміст клітковини і сірки в квашеній капусті призводить до підвищеного газоутворення, що може погіршити стан людей з хронічним колітом. Через сіль вона шкідлива при нирковій недостатності й підвищеному артеріальному тиску. Безпечна кількість квашеної капусти — півсклянки раз на день, і краще їсти її в першій половині дня і на обід.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також