Кому не варто пити березовий сік

6177 0

Ми у соцмережах:

Кому не варто пити березовий сік

Березовий сік багатий на вітаміни і мінерали. До його складу входять фруктовий цукор, дубильні речовини, ферменти, понад 10 органічних кислот, фітонциди, що мають антибактеріальні властивості, вітаміни В, С, а також макро- і мікроелементи: кальцій, магній, калій, натрій, кремній, марганець, залізо, мідь, фтор, ефірні олії.

Завдяки такому багатому складу березовий сік використовується для лікування багатьох хвороб, а також з успіхом застосовується в косметології.

У фітотерапії березовий сік застосовується як природний засіб для поліпшення обміну речовин. Також він допомагає при головних болях.

Шлунково-кишковий тракт. Цей природний напій рекомендується пити людям, що мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Завдяки своїй здатності бродіння він позитивно впливає на роботу шлунка. Сік беріз застосовується при лікуванні хвороб печінки і жовчного міхура, запаленні дванадцятипалої кишки, виразці шлунки, зниженій кислотності. Також березовий сік відомий як глистогінний засіб.

Сечостатева система. Користь березового соку незаперечна для хворих із проблемами в сечостатевій системі. Якщо регулярно пити березовий сік, можна позбутися каменів у нирках і в сечовому міхурі. Це чудовий сечогінний засіб. Також диво-сік рекомендують при венеричних захворюваннях.

Застуда та ГРВІ. Березовий сік допомагає справлятися з простудними явищами і захворюваннями дихальних шляхів, таких як кашель, бронхіт, туберкульоз. При хронічному нежиті рекомендований свіжий березовий сік у чистому вигляді, а при кашлі та застуді його можна змішати з молоком і невеликою кількістю крохмалю.

Суглоби. Крім того, березовий сік застосовується при хворобах суглобів і хребта, в разі радикуліту, ревматизму, артритів.

Авітаміноз. Березовий сік — чудовий і своєчасний помічник при весняному авітамінозі. Також з його допомогою легше подолати депресію, неуважність, слабкість і втому. В цьому випадку оптимально приймати березовий сік по склянці 3–4 рази на день за півгодини до їди.

Протипоказання до вживання березового соку практично відсутні. Концентрація органічних кислот в ньому значно менша, ніж в інших соках. Тому він не зможе зашкодити людям, у яких спостерігаються проблеми зі шлунком.

Однак не слід забувати, що березовий сік протипоказаний людям, що мають індивідуальну непереносимість і алергію на пилок берези. Ще одним табу для вживання березового соку є захворювання в стадії загострення. В цьому випадку слід проконсультуватися з лікарем.

Також березовий сік не варто давати дітям у віці 2–3 років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також