Кому тролейбус? Дешево!

2087 0

Ми у соцмережах:

Кому тролейбус? Дешево!

Рівне продаватиме сім старих тролейбусів, бо натомість купило стільки ж нових.

Комунальне підприємство «Рівнеелектроавтотранс» хоче списати сім тролейбусів, у яких вже небезпечно возити пасажирів. Щоб продати. Досі були проблеми з продажем, бо оцінювали їх за ринковою вартістю, встановленою експертами — і це було задорого. Зазвичай одна така «бляшанка» коштувала близько 200 тисяч гривень. Оскільки «рогатих» ніхто не купував, з них виймали усі працюючі деталі, а все інше — здавали на брухт. Однак тепер вирішили оцінювати старі тролейбуси по-новому і продавати публічно в Інтернеті через платформу «Prozorro Продажі».

Микола Бляшин, член постійної бюджетної комісії міської ради, пояснив, що тепер продаватимуть старі тролейбуси за ліквідаційною вартістю, тобто стартова ціна буде меншою. І якщо знайдуться покупці, це буде вигідніше, ніж здавати їх на брухт.

А тим часом у Рівному з’явилось сім нових тролейбусів українського виробництва. Після обкатки вони виїдуть на маршрути за номерами 1, 3, 7 і 10. Загалом пасажирів уже перевозять 14 нових тролейбусів. Цьогоріч із міського бюджету на закупівлю тролейбусів виділено 34 мільйони 587 тисяч гривень, а минулого — 40 мільйонів.

Щоправда, Сергій Васильчук, депутат міської ради, зауважує, що взимку старі тролейбуси мають переваги перед новими:

Старі тролейбуси «Skoda 9 tr» ремонтуватимемо, доки це буде можливо. Навіть капітально, якщо того вимагатиме ситуація. Бо кращих тролейбусів для зими ще не придумали. Адже їм не заважає обледеніння контактних ліній. Вони, навпаки, збивають звідти лід. Нові тролейбуси, які у нас є, під час морозів так добре не працюють.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також