Кому — тюрма, кому — офіс!

1192 0

Ми у соцмережах:

Кому — тюрма, кому — офіс!

У повідомленнях про викриття ще двох кримінальних злочинів не було би нічого особливого, якби не те, що злочинна діяльність здійснювалася у… тюрмі! Точніше, у Рівненському слідчому ізоляторі, що на вулиці Дворецькій. Раніше це місце позбавлення волі славилося тим, що там жінки-підсудні примудрялися завагітніти, знаходячись у камері із цілодобовою охороною. Виявилось, що у згаданих камерах можна не лише вагітніти, а й «робити бізнес», звісно ж, злочинний.

Так, в одній із цих камер діяв підпільний кол-центр. Двоє підслідних телефонували звідти людям по всій країні з фразою «Привіт, впізнав мене?». Представлялися родичами і просили грошей у борг. Встановлено, що жертвами шахраїв стали щонайменше 20 осіб з різних регіонів України. Під час обшуків у камерах СІЗО поліцейські вилучили мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази. Що цікаво — керівники СІЗО про те, що робиться у камерах, які вони охороняють, навіть «не здогадувались».

Так само як «не бачили», що в одній із камер створили центр із продажу наркотиків. 40-річний кримінальний авторитет залучив до справи кількох утриманців слідчого ізолятора та двох осіб із волі.

Як повідомляє поліція, операція з ліквідації тюремного наркобізнесу відбувалася у два етапи. У вересні 2023 року поліцейські перекрили канал надходження наркотиків до Рівненського СІЗО і провели 12 обшуків за місцями перебування та проживання фігурантів. У ході заходів вилучили наркотичні засоби, пристрої для їх вживання, десятки мобільних телефонів та банківських карток, а також чорнові записи. 13 березня поліцейські провели другий етап операції для притягнення до відповідальності усіх наркозбувачів. Залежно від розподілених ролей учасників злочинної групи дії кожного з них кваліфікували за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання за вказані злочини — позбавлення волі на строк від 9 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Поки що невідомо, чи будуть притягнуті до відповідальності посадові особи СІЗО, які перетворили «ізолятор» на офіс для злочинного бізнесу.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також