Кому війна — кому дрифт у Рівному!

2102 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне, з архіву

Навіть коли усім довкіл погано, завжди знайдуться ті, кому добре. У Рівному такими є любителі поганяти на авто асфальтним майданчиком, не шкодуючи ані пального, ані шин, ані самих автомобілів. Такі, з дозволу сказати, розваги у нинішній час не лише недоречні — ревінням своїх моторів кілька «веселунів» не дають спокою мешканцям вулиць, прилеглих до парковки торгового центру. Саме там вони «дрифтують» і, як виявилось, нема на них управи. Дійшло до того, що знайшлись охочі скласти петицію до міського голови, аби місто влаштувало для дрифтерів спеціальний майданчик! І ця петиція без проблем набрала потрібні 250 підписів! Нижче ми подаємо коментарі посадових осіб, які виявляють поки що повну безпорадність. Видається, що влада і поліція говорять нам не все. Напевно, є серед отих дрифтерів хтось такий, кому не указ ані поліція, ані влада. А те, що війна… Яка ще війна?

Тарас Вахнюк, автор петиції:

— Дана проблема в місті є дуже давньою, тому хоч це і не на часі під час війни, але було би чудово, щоб таке окреме місце в місті було за сприяння влади. Це дасть чудову можливість для пішоходів і водіїв бути в більшій безпеці. Просто хотілось, щоб з часом дане питання вирішилось, це дасть змогу покращити як ситуацію на дорогах, так і не будуть мешканці біля ТРЦ "Екватор" потерпати від шуму і гаму дрифту, та й це місце не призначене для цього.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Інформація щодо наявності на території Рівненської міської територіальної громади вільних земельних ділянок, що можуть бути використані для створення спеціального майданчика для дрифту авто, відсутня. Крім того, в чинній містобудівній документації громади відсутня інформація щодо передбачених проєктних об’єктів — майданчиків для дрифту авто. Можливість перспективного розміщення даного об’єкта може бути розглянута при розробці нової містобудівної документації громади чи внесенні змін до існуючої. Жодних звернень спортивних федерацій щодо розвитку матеріально-технічної бази для розвитку автомобільного виду спорту в громаді не надходило.

Зазначені у петиції питання недоречно кваліфікувати як питання, пов’язані з розвитком певного виду спорту. Також інформуємо, що аналізуючи неодноразові повідомлення з соціальних мереж, в громаді має місце проблема дрифту окремих авто під час дорожнього руху, правову оцінку діям яких мають давати правоохоронні органи України. Тому з метою розгляду піднятого у петиції питання фахівцями, які наділені повноваженнями його вирішувати згідно із Законом України «Про дорожній рух», пропонуємо розглянути їх на координаційній раді з питань безпеки дорожнього руху.

Оксана Юрченко-Погореляк, речниця управління патрульної поліції Рівненщини:

— В нас були виклики. Та коли патрульні приїздили на місце, то правопорушень уже не було. Загалом такого поняття, як дрифт, в ПДР немає. Одна справа, коли вони створюють аварійну ситуацію на дорозі, повороти не вмикають, є перевищення швидкості і таке інше. А на стоянці дрифтери діють по-іншому: вони як бачать наближення патрульної поліції, то припиняють дрифтувати і немає за що їх притягувати. Але ж ми не можемо стояти там постійно і стерегти їх, є інші виклики. Цим вони і користуються. Якби на тій парковці поставили якісь перешкоди, можливо, це дещо допомогло б у цій ситуації.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також