Комунальне підприємство сплатило майже 80 тисяч гривень за засмічення лісу

927 0

Ми у соцмережах:

Комунальне підприємство сплатило майже 80 тисяч гривень за засмічення лісу

Державна екологічна інспекція Поліського округу провела планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ДКП “Комунальник” та встановила засмічення земельної ділянки лісогосподарського призначення твердими побутовими відходами площею 0,15 га в смт. Смига Дубенського району, яка знаходиться в постійному користуванні ДП “Дубенське лісове господарство”.

Ще було ще торік у серпні місяці. Державна екологічна інспекція Поліського округу виставила ДКП «Комунальник» претензію про відшкодування збитків завданих державі у розмірі 77 тис. 700 грн. Вона  була залишена без задоволення.

Відповідно до вимог статті 69 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» шкода, заподіяна внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища, підлягає компенсації в повному обсязі, тому Інспекція змушена була звернутись до Господарського суду Рівненської області з позовною заявою, про стягнення з вищевказаного підприємства суми завданих збитків.

Суд задовільнив у повному обсязі позов Державної екологічної інспекції Поліського округу, отож вже сьогодні дане підприємство сплатило всю суму на користь державного бюджету України, повідомляють Рівненскі новини. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також