«Комунальник» покарають за воду

1142 0

Ми у соцмережах:

«Комунальник» покарають за воду

За самовільний забір підземної води підприємство Дубенщини сплатить понад 30 тис. грн збитків.

За результатами планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства державним комунальним підприємством «Комунальник» встановили, що підприємство здійснювало самовільний забір води з артсвердловин, повідомляє інформаційний портал м.Дубно.

Головним видом діяльності підприємства є забір, очищення та постачання води в смт Смига та інші прилеглі території, а знаходиться воно в Дубенському районі Рівненської області. Такі дії "Комунальника" є порушенням статті 38 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та статей 44, 48, 49 Водного кодексу України.

За виявлені порушення природоохоронного законодавства державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу відповідальних осіб ДКП «Комунальник» притягнули до адміністративної відповідальності, також провели розрахунок розміру збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, сума збитків склала 30,729 тис. грн.  Підприємству направлено претензію для добровільного відшкодування шкоди.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також