Комунальники у Млинові забруднювали стічними водами Ікву

560 0

Ми у соцмережах:

Комунальники у Млинові забруднювали стічними водами Ікву

Підприємство повністю визнало свою вину та добровільно сплатили понад 300 тис. грн. збитків заподіяної шкоди довкіллю.

Ще наприкінці 2021 року фахівці Державної екологічної інспекції Поліського округу провели позапланову перевірку у Млинові  «Комбінату комунальних підприємств». Зробили це за дорученням прем’єр-міністра України. Екологи виявили низку порушень щодо дотримання природоохоронного законодавства.

У період з 30 грудня 2019 року по 24 травня 2020 року підприємство здійснювало самовільний забір води з артсвердловин без дозволу на спеціальне водокористування. За вказаний період було забрано 50800 м3 підземних вод, що є порушенням статті 38 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища” та статей 44, 48, 49 Водного кодексу України.

Комунальне підприємство здійснювало скид стічних вод після очисних споруд в річці Іква без дозволу на спеціальне водокористування, що призвело до її забруднення.  Обсяг скинутих стічних вод без дозволу за період перевірки складає 30100 м3 .  Скид зворотних вод здійснювався з перевищенням встановлених дозволом на спеціальне водокористування нормативів гранично допустимих концентрацій, а це призвело до забруднення річки Іква.

За виявлені порушення Державною екологічною інспекцією Поліського округу комунальному підприємству було нараховано збитки, заподіяних державі внаслідок порушення водного законодавства та виставлені претензії, загальна сума яких становить 316 тис. 937 грн.

 

Підприємство повністю визнало свою вину та добровільно сплатило кошти за заподіяну шкоду довкіллю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також