Комунальний кінотеатр: одне кіно, порожній зал й труси на прилавках

2367 0

Ми у соцмережах:

кінотеатр Дубровиця

Закон про державну підтримку кінематографії в Україні підштовхнув рівненських обласних депутатів просити з держбюджету грошей і для Рівненщини. Щоправда, не на створення кінострічок, а на утримання комунальних та державних кінотеатрів, які, як виявляється, ще є у деяких райцентрах.

Державний кінотеатр залишився у Дубровиці, але, як розповідають депутати, він на етапі приватизації. Комунальний же діє у Березному — райрада продавати будівлю не захотіла, тільки перейменувала кінотеатр з імені Гагаріна на Героїв Небесної Сотні.

Депутати, мабуть, не хочуть продавати кінотеатр, бо не отримають за нього в нинішніх ринкових умовах вигідну для районного бюджету суму, — розповідає депутатка обласної ради з Березного та ініціаторка звернення до Кабміну Тетяна Воронко. — Директор кінотеатру, аби заклад хоч якось тримався на плаву, змушений здавати площі в оренду — для торговців. Неприємно, коли містом висять оголошення: «Розпродаж шкарпеток, трусів у кінотеатрі імені Героїв Небесної Сотні».

Нині у кінотеатрі показують «Кіборгів», але на сеанси ніхто не йде, бо приміщення не опалюють. Тому підтримка держави потрібна. Мешканці Березного з радістю ходили б у кінотеатр, де були б комфортні умови. Нині багато хто до Рівного за цим їздить, у Костополі також недавно кінотеатр відкрили. Попит на таку послугу є.

Обласна рада попросила Кабмін надати кошти на «збереження та відновлення кінотеатрів державної та комунальної власності». Додали, що якщо кінотеатри у містечках запрацюють, районні бюджети отримають доходи, а мешканці райцентрів матимуть альтернативу «відпочинку в барах».

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також