Кондитерка з Херсона пече торти для рівнян

1542 0

Ми у соцмережах:

Кондитерка з Херсона пече торти для рівнян

Світлана Бабак разом із чоловіком, двома синами та батьками переїхали з Херсона на Рівненщину у квітні. Тікали від війни всією родиною.

 За освітою жінка - інженер телекомунікації та економіст міжнародних відносин. Декілька років тому вона навчилася випікати торти і згодом самостійно опанувала фах кондитера. У мирному Херсоні цим і займалася - випікала солодощі на щасливі події жителів міста.

Коли почалася війна, подружжя Бабаків разом із дітьми та батьками вирушили до родичів у Рівненську область. Вибралися з Херсона за день. Світлана розповідає, тоді це зробити було легше.

«Сьогодні, щоб виїхати з окупованого Херсона, подолавши всі блокпости, родини витрачають тижні. Навіть не уявляю, як ми зараз вибиралися б звідти. У квітні усім нам було стресово, а сьогодні я взагалі не знаю, як це витримати», - розповіла Світлана Бабак.

Їхнє житло вціліло, але школи стають російськими, почали «ходити» рублі. Тому до нового життя у тиловій Рівненщині звикає Світлана та її родина. Чоловік влаштувався на роботу в автомайстерню. Мама влаштувалася за спеціальністю. Сама ж жінка продовжила займатися улюбленою справою – випікає красиві торти будь-якої складності.

«По приїзді довго не могла відійти та звикнути до нового життя. Тому братися за кондитерку не наважувалася. Але минулого тижня у тітки був день народження. Захотілося зробити їй приємно, тож я подарувала те, що вмію робити найкраще. До цього щось випікати не було натхнення. Далі день народження буде у молодшого сина, який теж вже чекає на красивий торт зі свічками. Коли він буде задмухувати їх, хоче загадати одне на всіх бажання – мир», - зазначає переселенка Світлана.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також