Кондрачук вже не голова Рівненської облради

2080 0

Ми у соцмережах:

Кондрачук вже не голова Рівненської облради

Коли торік на посаду голови Рівненської обласної ради було обрано Сергія Кондрачука, на це мало хто звернув увагу. Тому що, по-перше, ця посада зовсім не означає, що той, хто її посідає, реально керує областю, по-друге, у новообраного голови не було тоді й не з’явилось досі належної та економічної ваги, яка дозволяє наповнювати посаду новими повноваженнями. Тож коли на останній сесії обласної ради замість Кондрачука з посади голови зняли, це теж не стало новиною. Тепер обласну раду очолив Андрій Карауш, який до цього керував облводоканалом. Тепер від нього залежить, чи стане ця посада насправді впливовою, чи областю і надалі фактично керуватиме голова військової адміністрації Віталій Коваль.

Сергій Кондрачук, колишній голова обласної ради:

Бути головою обласної ради у час, коли йде війна, непросто. Пам’ятаю, як у 28 років мене призначили головою Здолбунівської РДА. Тоді я був другим наймолодшим головою в Україні. Більше того, серед усіх голів районів, яких призначав тодішній президент Петро Порошенко, я працював найдовше. Згадайте, коли минулого року мене обрали головою обласної ради, то мої політичні опоненти розпускали різні чутки. Спочатку «Слуга Народу» подала до суду та говорила, що до нового року суд ухвалить рішення про моє зняття з посади. Тоді я собі подумки говорив, щоб мені аби до літа допрацювати. Тому нічого страшного не сталося. Життя триває. Минулого року мені було приємно виграти у голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, а тепер мені приємно йому програти.

Віталій Коваль, голова Рівненської ОВА:

Події у раді стали наслідком об’єднання центральної та місцевої влади. Нам було дуже важливо об’єднатися в кожній області та регіоні. Це рішення допоможе нашій загальній перемозі. Адже теперішня коаліція в обласній раді аж на 10 голосів більша, ніж була у попереднього голови. Це дає надію на те, що необхідні для Рівненщини рішення увалюватимуться набагато швидше.

Андрій Карауш, як тільки рада обрала його головою, написав заяву на звільнення з посади директора Рівнеоблводоканалу

Андрій Карауш, голова Рівненської облради:

Нам спочатку потрібно порадитися з політичними партіями, які підтримали мою кандидатуру, щоб обрати заступників. У мою коаліцію зараз входять партії «Слуга Народу», «Батьківщина», «Сила і Честь» та «За майбутнє». Сподіваюся, що «Свобода» та Радикальна партія теж мене підтримують. Після того, як завершаться усі консультації, ми проведемо робочу сесію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також