Конфіскований автомобіль суд у Рівному киянину не повернув

1783 0

Ми у соцмережах:

Конфіскований автомобіль суд у Рівному киянину не повернув

Мільйонних збитків зазнав чоловік, подавши підроблені документи при перетині митного кордону.

Ще 20 липня 2017 року киянин Костянтин Доценко через Львівську митницю ДФС ввіз в Україну з Німеччини елітний автомобіль марки «БМВ 520D», 2017 року випуску. У митній декларації власник транспортного засобу вказав вартість авто  — 20 840 євро.  На Рівненську митницю ДФС киянин подав декларацію для проведення митного оформлення легкового автомобіля, вказавши його вартість — 24 100 євро.

 

Втім, за інформацією німецьких митників було встановлено, що насправді киянин  придбав легковий автомобіль в однієї з німецьких компаній за 33 605 євро.

Отже, під час переміщення через митний кордон України легкового автомобіля він надав органам доходів і зборів документи, що містять недостовірну інформацію стосовно вартості транспортного засобу, з метою зменшення розміру митних платежів в сумі 156 498 гривень. Його дії Рівненський міський суд кваліфікував переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю за ч. 1 статті 483 Митного кодексу України, санкція якої передбачає щтраф в розмірі 100 відсотків вартості товарів — безпосередніх предметів порушення митних правил — з конфіскацією цих товарів.

Киянин подав апеляційну скаргу, в якій просив суд закрити провадження у справі у зв’язку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення, постанову місцевого суду скасувати, а провадження у справі закрити.

Прес-служба Рівненського апеляційного суду повідомила РВ, що заслухавши пояснення апелянта, представника органу ДФС, перевіривши матеріали адміністративного провадження, суд відмовив киянину в задоволенні скарги та залишив постанову Рівненського міського суду без змін. Оскільки  постанова апеляційного суду оскарженню в касаційному порядку не підлягає, киянин  не тільки позбувся елітної іномарки, а й змушений сплатити до державного бюджету 1 230 799 гривень штрафу.  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також