Конструкція, принцип роботи та класифікація перфораторів за типом живлення

1845 0

Ми у соцмережах:

Конструкція, принцип роботи та класифікація перфораторів за типом живлення

У сучасних будівельних роботах постійно використовується різноманітний інструмент. Він допомагає у виконанні важких робіт. Одним з основних інструментів будівельника є перфоратор. Це своєрідний різновид електричного дриля. Додаткові конструкторські доповнення перетворюють дриль на перфоратор, який руйнує тверді матеріали.

Принцип роботи перфораторів

У конструкції перфораторів використовують ударний механізм, який шляхом перетворення електропневматичного або електромагнітного принципу формує удар. Удар руйнує твердий матеріал. Руйнування є основним завданням перфоратора. Перфоратори складаються з кількох деталей.

Робочий набір ударної частини перфоратора:

♦ пік;

♦ зубило;

♦ коронка;

♦ бур.

Дрилі відрізняються від перфоратора за технічними характеристиками та формою інструменту. Свердло для перфоратора у хвостовій частині відрізняється від стандартної форми. Принцип роботи патрона інший. Свердло здатне рухатися в одному напрямку на потрібну відстань. Завдяки цьому підвищується швидкість виконання роботи за допомогою перфоратора. Вібрація компенсується за такого принципу руху свердла. Це не руйнує інструмент і не шкодить будівельнику.

Перетворення роботи електропневматичного чи електромагнітного механізму на удар. Сердечник усередині пристрою взаємодіє з двома електромагнітними котушками. Вони надають руху сердечнику, і створюється електромагнітний удар. Сердечник ударяє у торець бура. Далі удар рухає бур та передає імпульс через весь бур на робочу частину. Робоча частина стикається з твердою поверхнею та руйнує її.

Класифікація перфораторів за типом живлення

Типи живлення перфораторів

♦ Електричні мережеві. Живлення здійснюється від електромережі. Вони електродвигун може бути встановлений горизонтально чи вертикально.

♦ Електричні акумуляторні батареї. Використовуються для робіт на фасадній частині об'єкта. Перфоратори з акумулятором мобільні. Це зручно. Акумуляторна батарея підключається безпосередньо до інструменту.

♦ Пневматичні перфоратори. Їх використовують у місцях, де існує загроза займання або у різних небезпечних зонах. Використовуючи повітря, менше шансів потрапити в небезпечну ситуацію при експлуатації пристрою.

♦ Бензинові. Цей тип перфораторів використовується при проведенні дорожніх робіт. Для цієї галузі застосування є оптимальним варіантом.

Обираючи прилад, орієнтуйтесь на тип робіт та особливості потужності. Чим довший час роботи, тим потужнішим повинен бути прилад. Не варто заощаджувати на придбанні якісного обладнання для роботи. Важливий критерій - наявність чи відсутність доступу до електромережі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також