Конструкція та принцип роботи портативних електростанцій та інверторних генераторів

676 0

Ми у соцмережах:

Конструкція та принцип роботи портативних електростанцій та інверторних генераторів

Нещодавно на українському ринку з'явилися нові прилади, серед яких портативні електростанції та інверторні генератори. Раніше в таких приладах не було потреби, але через військову агресію Росії та пошкодження об'єктів інфраструктури, значна кількість людей залишаються відімкненими від електропостачання. Нажаль, не кожен мешканець України може дозволити собі придбати генератор, через токсичні вихлопи та неможливість експлуатації в квартирах.

Особливості роботи та конструкція портативних електростанцій

Саме для таких умов створені портативні електростанції та інверторні генератори. Портативні електростанції, що пропонує інтернет-магазині Фокстрот, представляють собою комплексні та комбіновані системи, які всередині містять якісні наповнювачі, що акумулюються енергію, а потім віддають її. Всередині таких пристроїв вже вбудований перетворювач, який може переробляти 12 В у 220В, що дозволяє живити від електростанції звичайні побутові прилади, які використовуються вдома.

Характеристики зарядних станцій:

  • Крім того, такі електростанції містять декілька виходів, серед яких USB, а також звичайні розетки. Використовуючи електростанцію, можна підзаряджати смартфони, ноутбуки та заживити пральну машину або холодильник.
  • Такі конструкції найкраще підходять в умовах, коли світло вимикають ненадовго. Тобто в умовах стабілізаційних відключень по графіку. Це пов'язано з тим, що кожна електростанція має якийсь певний запас енергії, яку можна витрачати. Чим більше використання енергії, тим швидше електростанція вимкнеться.
  • Саме тому в складних умовах, коли електропостачання немає декілька діб, рекомендовано використовувати електростанції, які можна заживити за допомогою сонячних батарей. Їх також можна придбати окремо та підключити до електростанції. Невеличкі портативні електростанції можна зарядити від автомобільного акумулятора або розетки. Час заряджання не перевищує однієї години.

Що таке інверторний генератор, та як він працює?

Електроенергія, яка виходить зі звичайного дизельного або бензинового генератора, має досить нестабільні показники. Більшість електронних приладів потребують синусоїдального сигналу, але ця синусоїда повинна бути правильною. В інших випадках можуть виникати деякі порушення, неполадки або навіть вихід з ладу електроніки. Тому, використовуючи звичайний бензиновий генератор, рекомендовано встановлювати стабілізатори, щоб перетворити вихідний сигнал та зробити його придатним для чутливих електронних приладів.

В інверторний генератор вже вбудований такий перетворювач, тому енергія, яка утворюється, має правильну синусоїду, що чудово підходить для експлуатації електроніки. Крім того, такі пристрої менші за розмірами та живляться з використанням декількох енергоресурсів. Це може бути спирт, біологічне паливо, бензин, або навіть газ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також