Контрабандисти переправляли цигарки з України у Польщу літаком АН-2

2128 0

Ми у соцмережах:

Контрабандисти переправляли цигарки з України у Польщу літаком АН-2

СБУ сьогодні повідомила, що міжнародне організоване угруповання приватним літаком «АН-2» перевозило контрабандні цигарки до Євросоюзу.

Як РВ вже повідомляла минулого тижня,  на Рівненщині судитимуть членів міжнародного організованого угруповання, яке літаком переправляло контрабандні цигарки до ЄС.

СБУ зловила "кукурузник" , який з Рівненщини незаконно літав у Польщу

Оперативники спецслужби встановили, що до угруповання входило шість громадян Польщі та п’ятеро українців. Співробітникам СБ України у тісній взаємодії із правоохоронними службами Польщі та прикордонниками вдалося затримати організаторів та їх спільників під час приземлення літакана одному із аеродромів в Рівненській області. Було вилучено тютюнових виробів на суму понад сімдесят тисяч доларів США.

Досудове розслідування встановило, що влітку 2016 року двоє волинян та один дніпропетровець придбали літак «АН-2», який використовували для незаконного переміщення тютюну через державний кордон України. Один із спільників мав навички керування літаком, сам перебував за кермом та керував діями інших пілотів під час польотів. На території Польщі товар отримували спільники, які займались його реалізацією.

За матеріалами СБУ польськими колегами було затримано та на даний час проводиться досудове розслідування стосовно групи зловмисників, які входили до складу угруповання.

Слідчими УСБУ в Рівненській області завершено досудове розслідування та скеровано до Рівненського міського суду обвинувальний акт стосовно трьох громадян України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також