Копродюсер номінованого на Оскар фільму про Майдан знімає продовження стрічки

679 0

Ми у соцмережах:

Копродюсер номінованого на Оскар фільму про Майдан знімає продовження стрічки

Рівнянин Павло Пелешок, який є копродюсером номінованого на премію «Оскар» фільму про події на Майдані «Зима у вогні», почав зйомки нової стрічки – «Пазли».

Ідея зняти цей фільм у Павла Пелешка з’явилася під час російсько-української війни у 2015 році, повідомляє Zaxid.net. Використовував відео лише з відкритих джерел, без повчань і без розповідей про винуватців. Орієнтувався переважно на іноземного глядача. Після демонстрації фільму на кінофестивалях його покажуть у широкому прокаті в Україні.

Документальний фільм «Пазли» вийде через два місяці. Думка зняти фільм про новітню історію України – від Майдану, про АТО, захоплення Криму – у рівнянина Павла Пелешка, який є продюсером фільму, з’явилася під час війни у 2015 році, коли він служив в АТО.

«Тоді здавалося, що коли видалити все відео з інтернету, то війни ніби й не було. Основне у фільмі – це емоції. Ми не розповідаємо про Путіна і нічого не доводимо. Відео використовуємо лише з відкритих джерел, тут немає інтерв’ю, лише наші голоси – людей, які пережили ці події. У фільмі зрозуміло, хто ворог і хто ми. Чому "Пазли"? Бо навіть іноземний глядач складе події у цілісну картинку», – розповів «Еспресо» Павло Пелешок.

Автор вважає також, що цей фільм покаже картину усіх подій загалом, тому його потрібно показати й в Україні. Наступного року «Пазли» почнуть фестивальну історію з Берлінале, а після фестивалів його покажуть в українському прокаті.

Павло Пелешок, представник відомої рівненської династій автогонщиків, є копродюсером кінострічки «Палаюча зима: Боротьба України за свободу». Фільм у 2015 році потрапив у лонг-лист претендентів на кінопремію «Оскар» і демонструвався на сайті Netflix. Це перша робота, створена за участі українських кінематографістів, висунута на здобуття «Оскара» у номінації «Найкращий документальний фільм».

Стрічка отримала гран-прі Міжнародного фестивалю фільмів про права людини у Нюрнберзі та приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Торонто.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також