Корейці повертаються до Рівного з «єдиним квитком»

837 0

Ми у соцмережах:

Корейці повертаються до Рівного з «єдиним квитком»

Переговори з корейськими інвесторами, які збиралися запровадили у Рівному систему електронного обліку пасажирів, відновлять. Спершу іноземців злякав різкий стрибок долара, і вони вирішили зачекати. Тепер готові повернутися до угоди, яку уклали ще торік взимку разом з міською радою Рівного та дочірньою фірмою "МСТ Рівне".

Віталій Миронюк, начальник міського управління транспорту і зв'язку:

— Окрім запровадження "єдиного квитка", корейці обіцяли закупити Рівному 30 тролейбусів та 20 автобусів. Окупити свої інвестиції думали за 8-9 років. Однак минулої зими долар різко стрибнув угору, і термін окупності збільшився до 25 років. Через таку нестабільну економічну ситуацію в Україні переговори з іноземцями відклали.

Тепер же вони готові спробувати ще раз, бо курс валют ніби стабілізувався — приїдуть до Рівного цього тижня, 17 грудня планують зустрітися з міським головою Володимиром Хомком. А поки що важливо обладнати міський громадський транспорт GPS-трекерами, щоб можна було стежити за рухом кожної маршрутки та тролейбуса. На 35 одиниць електротранспорту піде 70 тисяч гривень з міського бюджету, а перевізники купуватимуть прилади за свій кошт.

Валентин Демчук, президент ГО "Союз перевізників України":

— За кілька днів трекери з'являться на першій сотні рівненських маршруток. А в наступному році їх мають поставити на усіх 300 автобусах, що курсують містом. Щодо "єдиного квитка", то сама ідея непогана. Але найкраще було б подивитися, як цей електронний облік пасажирів спершу запровадять у тролейбусах, а тоді вже у маршрутках.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також