Корисні властивості кукурудзи

2008 0

Ми у соцмережах:

Корисні властивості кукурудзи

У зернах плодів кукурудзи міститься збалансована кількість білків, жирів і вуглеводів. В зернах є вітаміни С, В, РР, калій і фосфор. Правда, при варінні їх кількість зменшується, але близько 20% все-таки залишається. Але головна лікарська цінність їстівного «золота» — не в апетитних «м’ясистих» зернах, а в схожих на паклю світло-коричневих волосках, які обрамляють качан.

У зернах плодів кукурудзи міститься збалансована кількість білків, жирів і вуглеводів. В зернах є вітаміни С, В, РР, калій і фосфор. Правда, при варінні їх кількість зменшується, але близько 20% все-таки залишається. Але головна лікарська цінність їстівного «золота» — не в апетитних «м’ясистих» зернах, а в схожих на паклю світло-коричневих волосках, які обрамляють качан. Вони називаються рильця. Ми безжально викидаємо їх у відро, а ось фармацевти роблять з них ефективні ліки, які так і називаються — кукурудзяні рильця. Вони продаються в аптеці, але їх без проблем можна використовувати і самому — як свіжими, так і сушеними. Вони роблять жовч менш в’язкою, через що покращується її відтік. Мають м’яку сечогінну дію, а значить, корисні тим, хто страждає гіпертонією і набряками. Сприяють зниженню цукру в крові, тому їх варто приймати діабетикам. І останнє — кукурудзяні рильця мають кровоспинну дію, тому вони будуть корисні всім, хто страждає кровоточивістю, а також жінкам при рясних критичних днях.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також