Корисніше — ціле яйце

715 0

Ми у соцмережах:

Корисніше — ціле яйце

Уже багато років експерти дискутують — добре чи погано для здоров’я їсти яйця. Адже хоча яйця відомі своєю великою кількістю поживних речовин, вони також містять і багато холестерину — в середньому 213 мг у кожному. При цьому денна норма споживання холестерину не повинна перевищувати 300 мг. Саме з цієї причини ще 20–30 років тому лікарі не рекомендували їсти більше 3–4 яєць на тиждень.

Дієтологи також дали пораду тим, хто їсть переважно лише яєчні білки, оскільки в жовтках міститься жир і холестерин. Щоб отримати якомога більше поживних речовин під час їхнього споживання, особливо корисно їсти ціле яйце. Адже білок переважно міститься в яєчному білку, а от більшість вітамінів і мінералів — в яєчному жовтку.

До речі, яйце містить приблизно 75 калорій, 5 г жиру, 6 г білка, 0 вуглеводів, 67 мг калію, 70 мг натрію і 210 мг холестерину. Крім того, воно є чудовим джерелом вітамінів A, D, В12 (комплекс В дуже корисний для мозку), разом з ними це важлива поживна речовина для метаболізму, яка покриває приблизно 6% його добової потреби.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також