Корисніші зі шкіркою

745 0

Ми у соцмережах:

Корисніші зі шкіркою

Як зазначають дієтологи, шкірка фруктів та овочів зазвичай містить багато антиоксидантів, клітковини, вітамінів і мінералів. Якщо її не видаляти, вони можуть містити на 33% більше клітковини, ніж в очищеному вигляді.

Шкірка груш, персиків і слив містить багато клітковини, поживних речовин та антиоксидантів.

Яблука — це одні з тих фруктів, які особливо не потрібно чистити. Їхня шкірка містить нерозчинну клітковину, вітамін С і А, а також флавоноїд кверцетин. Однак може мати велику кількість пестицидів, тому необхідно яблука добре мити.

Шкірка ківі — їстівна, вона містить багато вітаміну С. Що стосується огірків, то в їхній шкірці багато вітаміну К, клітковини та калію. Однак їх потрібно також ретельно мити.

Шкірка баклажанів і кабачків — це місце з найбільшою кількістю поживних речовин. Також у баклажанах є додаткові волокна, флавоноїди та магній. Шкірка картоплі містить клітковину, залізо, вітамін С, калію та фолати. Використовуйте спеціальну щітку для овочів, щоб ретельно очистити картоплю перед приготуванням.

Шкірка цитрусових фруктів (лимон, лайм та апельсин) їстівна, якщо ви готуєте або натрете їхню цедру. Цитрусові багаті антиоксидантами.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також