Корисний овоч — редис

1077 0

Ми у соцмережах:

Корисний овоч — редис

Редис — це овоч, в якому сконцентровано багато вітамінів і поживних речовин. А ще він відрізняється невеликою калорійністю і може бути навіть в раціоні тих, що худнуть.

У складі редису — вітаміни групи В, калій, кальцій, магній, залізо, фосфор, природна клітковина, фітонциди, гірчична олія. А ще більше корисних речовин міститься в бадиллі редису, яке також можна додати в салат. Але обирати слід найдрібніші листочки.

Регулярне вживання редиски покращує роботу травної системи, стимулює апетит, активізує обмін речовин, знижує рівень холестерину в крові та підвищує еластичність стінок судин.

Перші плоди редису соковиті, свіжі, хрусткі й по-особливому ніжні, не гострі. Плоди повинні бути пружними і щільними. Перевірити свіжість редису можна, натиснувши на нього нігтем: на овочі залишиться подряпина, а не вм’ятина. З часом на редисці з’являються жорсткі прожилки і тріщини. Овочі стають порожніми і починають гірчити. Намагайтеся купувати редис з бадиллям — якщо овоч не дуже свіжий, то воно буде пожовклим і в’ялим. Утримайтеся також від купівлі редису з тріщинами — на смак він буде водянистим і несмачним або жорстким і гірким.

Редиску не піддають термічній обробці, тому що всі корисні речовини зникають. Цей овоч рекомендується вживати цілим, оскільки при контакті з киснем його скибочки окислюються, а поживні речовини випаровуються. Але якщо будете їсти страву з редискою відразу після приготування, то сміливо можете його різати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також