Часник - від холестерину, тиску і для гарної шкіри

2418 0

Ми у соцмережах:

Часник - від холестерину, тиску і для гарної шкіри

Фахівці стверджують, що здорова людина без побоювання може вживати до 4 зубчиків часнику на день і почуватися чудово.

  • Часник захищає від вірусів і застуди — це відомо всім. Тому щоб не хворіти взимку, потрібно регулярно їсти часник. У ньому міститься багато вітамінів, корисних олій і амінокислот. А ще аліцин — органічна сполука, яка вбиває бактерії та гриби. Але щоб часник почав захищати від хвороби, він повинен бути свіжим. Аліцин утворюється тільки при механічному руйнуванні клітин рослини, тобто коли її ріжуть або давлять. При порушенні цілісності зубчика його компоненти змішуються та утворюють протимікробну сполуку. А нагрівання вбиває майже всі корисні властивості часнику.
  • Якщо ви страждаєте від підвищеного тиску, додайте у свій раціон часник. Він розширює судини й знижує артеріальний тиск. А разом з тиском також зникають головні болі та підвищене навантаження на серце. Щоб боротися з гіпертонією, потрібно з’їдати по 3–4 зубчики часнику в день. Крім того, часник знижує рівень «поганого» холестерину в крові на 10–15%. Ризик отримати хвороби серця або інсульт знижується майже вдвічі.
  • У звичайному часнику міститься маса компонентів, що запобігають старінню мозку. Люди похилого віку при його вживанні уникають ризику хвороби Альцгеймера, а молодші можуть поліпшити свою пам’ять і підвищити продуктивність мозку. І все, що для цього потрібно, — це регулярно їсти часник.
  • Часник змушує серце і м’язи працювати більш ефективно. Якщо ви займаєтеся спортом, то вживання в їжу цієї рослини поліпшить ваші результати. Втім, і для далеких від спорту людей часник теж буде корисним: він знімає втому, підвищує працездатність і допомагає пережити холодну пору року.
  • Достатньо з’їдати по два зубчики часнику в день, щоб налагодити вироблення природного колагену й еластину.
  • Завдяки своїм антибактеріальним і антигрибковим властивостям часник корисний для порожнини рота. Він вбиває шкідливі мікроби і лікує запалені ясна. А ще цей продукт знижує ризик карієсу.

Однак навіть у такого суперпродукту, як часник, є протипоказання. Лікарі не рекомендують їсти багато часнику в період вагітності та годування груддю. І дітям до 7 років вживати його потрібно помірно.

За два тижні до планових операцій часник їсти не варто: він розріджує кров і може викликати кровотечу.

При потраплянні на шкіру часник і засоби на його основі можуть викликати подобу опіку.

Перед вживанням часнику або БАДів на його основі потрібно обов’язково проконсультуватися з лікарем!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також